u bent hier

Zwerfvuil 10-daagse van 18 t.e.m. 27 juni: ga zelf aan de slag!

Milieu en natuur


We roepen tijdens deze 10-daagse iedereen op om Herenthout mee proper te maken. Je kan in deze periode zwerfvuil ruimen wanneer je wil. Wij stellen 24/24 en 7/7 het nodige materiaal ter beschikking in het lokaal rechts naast de ingang van het gemeentehuis. Je vindt een afbeelding van de locatie als bijlage. Daar kan je terecht voor hesjes, grijpers, handschoenen, restafvalzakken en PMD-zakken. ... Lees meer »

We roepen tijdens deze 10-daagse iedereen op om Herenthout mee proper te maken. Je kan in deze periode zwerfvuil ruimen wanneer je wil. Wij stellen 24/24 en 7/7 het nodige materiaal ter beschikking in het lokaal rechts naast de ingang van het gemeentehuis. Je vindt een afbeelding van de locatie als bijlage. Daar kan je terecht voor hesjes, grijpers, handschoenen, restafvalzakken en PMD-zakken.

Hoe ga je concreet te werk?
1. Je begeeft je naar het lokaal *.
2. Je registreert via het registratieformulier dat je in het lokaal vindt, de datum en de namen van de personen die afval gaan ruimen. Je duidt ook aan welke materialen en hoeveel je meeneemt.
3. Je kiest een fiche met de stra(a)t(en) die je wenst te ruimen en neemt deze fiche mee.
4. Je gaat aan de slag en ruimt het zwerfvuil op in de door jou gekozen straat.
5. Volle zakken laat je ter plaatse staan op een goed zichtbare plaats. Kleine zakjes mag je meebrengen naar het gemeentehuis, maar ook deze mogen blijven staan.
6. Trek onderweg zeker een foto van je actie en mail dit door naar milieudienst@herenthout.be of deel het via Instagram met @gemeente_herenthout.
7. Vul de fiche van de geruimde straat in en vermeld duidelijk waar de vuilniszakken staan. Als je aan de hand van foto’s gemakkelijker kan duidelijk maken waar deze zakken staan, mag je de foto’s met de locatie ook doormailen.
8. Breng je materiaal en de ingevulde fiche terug naar het lokaal.
9. Je registreert op het registratieformulier wanneer je het materiaal hebt teruggebracht.
10. De ingevulde straatfiches gaat in de daarvoor voorziene doos.

Meer weten over de actie?
Aarzel dan niet contact op te nemen met de milieudienst.

* Je vindt alle materialen in het technisch lokaal aan het gemeentehuis. Dit bevindt zich aan de rechterzijde wanneer je de parking van het gemeentehuis opwandelt.
Tijdens de actie zal het zeker ook nog duidelijk aangegeven staan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Gemeentebestuur Herenthout Sofie Poelmans
Bouwelse Steenweg 8
2270 Herenthout
Van vr 18 juni 2021 15:00 tot zo 27 juni 2021 19:00
Milieudienst Herenthout
gratis
milieudienst@herenthout.be
014 50 78 44