u bent hier

Zwem- en stoombadencentrum Sportoase Veldstraat

Erfgoed


In 1933 opende dit stedelijk zwembad met een badhuis zijn deuren voor het publiek, en nog steeds houden heel wat zwemclubs hier hun oefenstonden. Behalve een garage en een nieuwe toegansdeur is het complex nog helemaal intact. Je vindt hier een 33-meterbad, een badenhuis (twee kruidenbaden, koud dompelbad, heet waterbad, rustruimte, klein zwembad), een hammam en een turn-danszaal. Dit ... Lees meer »

In 1933 opende dit stedelijk zwembad met een badhuis zijn deuren voor het publiek, en nog steeds houden heel wat zwemclubs hier hun oefenstonden. Behalve een garage en een nieuwe toegansdeur is het complex nog helemaal intact. Je vindt hier een 33-meterbad, een badenhuis (twee kruidenbaden, koud dompelbad, heet waterbad, rustruimte, klein zwembad), een hammam en een turn-danszaal.

Dit landelijk geklasseerd monument stamt uit 1933 en is gebouwd in Art-Decostijl.
Het zwembad werd geheel in haar oude glorie hersteld en bezoekers kunnen een ontspannend bad nemen in het luxe badenhuis en de feeërieke hammam (oosters Badhuis). In het schoonheidscentrum wordt het volledige lichaam verzorgd en voor lichamelijke inspanning kan je terecht in de turnzaal/danszaal. Een hapje en een drankje zijn verkrijgbaar in de brasserie.

Toon kaart Zwem- en stoombadencentrum Sportoase Veldstraat
Veldstraat 83
2060 Antwerpen 6
open zo, za van 08:00 tot 18:00, ma, di, woe, do, vrij van 07:00 tot 22:00
veldstraat@sportoase.be
+32 32905555
www.sportoase.be/veldstraatweb