u bent hier

Zonzo Compagnie - THELONIOUS

5 +

Tekst en muziektheater


Spring mee op de maffe beboptrein van jazzlegende Thelonious Monk! Een drummer, een pianist en een bassist nemen je mee naar het New York van de eerste helft van de 20ste eeuw. De kleine Thelonious kijkt over de schouder van z’n grote zus naar het pianoklavier en geraakt helemaal in de ban van het instrument. Wat volgt is een rollercoaster van ontmoetingen, jamsessies, successen en een dosis ... Lees meer »

Spring mee op de maffe beboptrein van jazzlegende Thelonious Monk!

Een drummer, een pianist en een bassist nemen je mee naar het New York van de eerste helft van de 20ste eeuw. De kleine Thelonious kijkt over de schouder van z’n grote zus naar het pianoklavier en geraakt helemaal in de ban van het instrument. Wat volgt is een rollercoaster van ontmoetingen, jamsessies, successen en een dosis pech. De even koppige als geniale Thelonious Monk volgt een grillig parcours en maakt daarbij even grillige muziek vol afwijkende harmonieën en vreemde ritmes. Hij groeide uit tot ‘The High Priest of Jazz’ met tal van jazzstandards op z’n naam.

 

Het avontuurlijke jazztrio De Beren Gieren voert je met livemuziek en videomapping mee langsheen Thelonious’ experimenteerdrang, zijn boeiende muziek en leven. Bestemming onbekend maar een waanzinnige rit verzekerd!
 

“… in ‘THELONIOUS’ draait het (…) helemaal om de muziek. Geholpen door de video en de fratsen van de muzikanten pakt die de zaal volledig in – elk nummer een nieuw hoogtepunt.” (De Standaard ****)

 

Zonzo Compagnie
Toon kaart Cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
zondag 29 september 2019 van 16:00 tot 16:00
Cultuurhuis De Warande
€ 12,0
Bestel tickets
014 41 69 91
www.warande.be/programma/3751/Zonzo_C...
www.warande.be/programma/3751/Zonzo_C...