u bent hier

Zilvermuseum Sterckshof - Tijdelijk gesloten

Decoratieve kunst


Dit museum is tijdelijk gesloten. Het Zilvermuseum is gevestigd in het kasteel Sterckshof in Deurne (Antwerpen), een huis met vele kamers en ruimte voor zilver. De zilvercollectie bestrijkt de periode van de zestiende eeuw tot heden en wordt thematisch gepresenteerd. Zowel de techniek, de merken als de stijl en het gebruik van de voorwerpen worden in hun context belicht. Lees meer »

Je kunt het museum individueel of in groep bezoeken. Voor groepen werden enkele dagprogramma's uitgewerkt. Ook rondleidingen of nocturnes behoren tot de mogelijkheden:

RONDLEIDINGEN
Je kunt de collectie en de tijdelijke tentoonstellingen van het Zilvermuseum met een gids bezoeken. Een rondleiding van de museumcollectie duurt ongeveer anderhalf uur en kost 65 euro per gids (vanaf 23 maart 2010). Het maximale aantal personen per gids bedraagt twintig.

DAGPROGRAMMA'S
Het dagprogramma Beelden in het groen van de ring wordt in samenwerking met het Middelheimmuseum georganiseerd. Het start in het Middelheimmuseum of in het Zilvermuseum.
Het dagprogramma Zilveren schoonheid - Stenen vergankelijkheid leidt je doorheen verzameling van Museum Sterckshof. Tijdens je museumbezoek leer je alles over de techniek van het zilversmeden. Je krijgt het verhaal over de geneugten van vijf eeuwen eetcultuur. Op wandelafstand ligt het oudste nog bestaande kerkhof in Groot-Antwerpen: het Sint-Fredegandusbegraafpark. Er wordt al 1500 jaar begraven en eens was het het Père Lachaise van de havenstad. Rond de 17e-eeuwse kerk staan nog meer dan 1000 monumentale grafmonumenten die herinneren aan de welstellende elite uit de vervlogen 19e eeuw.
Ook de dagprogramma's Architectuur van de jaren '30 en Leven in luxe - Over leven in soberheid zijn aanraders! Bezoek de website voor meer informatie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Zilvermuseum Sterckshof
Hooftvunderlei 160
2100 Deurne
gratis
info@zilvermuseum.be
+32 3 3605252
www.zilvermuseum.be