u bent hier

'Year Of The Dog'

Klassieke muziek


Benjamin Britten ontmoet Sufjan Stevens Year Of The Dog is het tweede totaalproject van KAOS Ensemble. In dit verrassende concertprogramma voor strijkkwartet en sopraan verenigt het jonge ensemble twee muzikale werelden en voert je mee door de droomwerelden van twee totaal verschillende componisten. Dit programma wordt verrijkt met een video artist die passende beelden zal maken. De titel van ... Lees meer »

Benjamin Britten ontmoet Sufjan Stevens
Year Of The Dog is het tweede totaalproject van KAOS Ensemble. In dit verrassende concertprogramma voor strijkkwartet en sopraan verenigt het jonge ensemble twee muzikale werelden en voert je mee door de droomwerelden van twee totaal verschillende componisten. Dit programma wordt verrijkt met een video artist die passende beelden zal maken.
De titel van het programma verwijst naar een nummer uit Sufjan’s album Enjoy Your Rabbit (2001). Een instrumentaal album met zeer veel electronische invloeden. Deze werden omgezet voor strijkkwartet en door het KAOS Ensemble gecombineerd met enkele gezongen liederen van Sufjan Stevens die een heel andere sfeer hebben.
Benjamin Britten zette enkele van de bijzondere gedichten uit de poëziebundel Illuminations van Arthur Rimbaud op muziek (1940). De muziek is voor muzikale begrippen binnen de klassieke muziek van de 20e eeuw vrij melodieus. De liederen variëren sterk van sfeer, tempo, toonsoort en lengte. Het is een hybride stuk, heel surrealistisch en evocatief, je maakt als het ware een emotionele reis door een droomwereld. Volgens het KAOSensemble de perfecte tegenhanger voor de droomwereld gecreërd door Sufjan Stevens.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Industrieterrein
Bevrijdingslei 32
2920 Kalmthout
vrijdag 7 mei 2021 van 20:00 tot 21:30
Impart vzw
gratis
www.kaosensemble.com