u bent hier

Workshop over eetbare wilde planten

Milieu en natuur


Benieuwd naar welke planten onder jouw neus ook zomaar eetbaar zijn? Curieus naar nog onbekende smaken? Kom jij graag te weten waarom wildplukken bijdraagt aan je gezondheid? Dit en veel meer ontdek je tijdens een wandeling met Angélique in het Vrijbroekpark. Ze is herboriste en verdiept zich in het wildplukken. Maar meer nog geeft ze graag kennis en weetjes door, en wel op een speels ... Lees meer »

Benieuwd naar welke planten onder jouw neus ook zomaar eetbaar zijn? Curieus naar nog onbekende smaken? Kom jij graag te weten waarom wildplukken bijdraagt aan je gezondheid?
Dit en veel meer ontdek je tijdens een wandeling met Angélique in het Vrijbroekpark. Ze is herboriste en verdiept zich in het wildplukken. Maar meer nog geeft ze graag kennis en weetjes door, en wel op een speels filosofische manier.

Tijdens de wandeling leer je al een heel aantal eetbare wilde planten kennen en herkennen, ontdek je welke delen eetbaar zijn en op welke manier je hun voedzame stoffen tot jou kan nemen. Angélique beschrijft de voordelen van deze eetbare wilde planten én wijst je op de gevaren van wildpluk. Je krijgt de basis mee om in de toekomst zelf een slaatje bijeen te sprokkelen. Eentje dat niet alleen lekker, voedzaam en gratis is. Het is ook nog eens een streling voor het oog en het is een pak leuker om zelf te gaan oogsten dan een zakje sla in de supermarkt te kopen. Je voedt meteen die wilde kant in jezelf én gaat met andere ogen naar onkruid kijken.

Je zintuigen worden gescherpt, je creëert een oprechte connectie met de natuur en voedt het deel van je hersenen dat graag feiten verzamelt. Je zal zien dat je niet ver hoeft te gaan voordat een nieuwe wereld zich opent. Gegarandeerd dat jouw toekomstige wandelingen meer diepte krijgen!

De wandeling duurt zo’n 2,5 uur. Afhankelijk van wat er groeit, zullen we een 10 à 20 planten ontdekken. We praten nog even na (voor wie wil), met een glaasje home made brandnetel ice-tea.

Let wel! In het Vrijbroekpark is het niet de bedoeling om te gaan wildplukken. Deze wandeling is een introductie waarmee je op betere Wildpluk plekken aan de slag kan.

Inschrijven doe je via de website van het Vrijbroekpark.
Prijs: € 15

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark
Ridder Dessainlaan 65
2800 Mechelen
vr 30 juli 2021 van 10:00 tot 12:30
za 31 juli 2021 van 13:00 tot 15:30 vr 13 augustus 2021 van 10:00 tot 12:30
za 14 augustus 2021 van 13:00 tot 15:30
Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark
educatie.mechelen@provincieantwerpen.be
015 45 13 92