u bent hier

Werken op papier - keramiek

Meerdere kunstvormen


Mark en Nicole stelden, samen en individueel, geregeld tentoon in binnen- en buitenland. In het werk van beiden speelt het aspect ‘Verstil-De Tijd’ een belangrijke rol. Nicole Declercq Het werk van Nicole bestaat uit individuele objecten en installaties. “Uit een vormloze massa groeit aan de draaischijf eerst een ... Lees meer »

Mark en Nicole stelden, samen en individueel, geregeld tentoon in binnen- en buitenland. In het werk van beiden speelt het aspect ‘Verstil-De Tijd’ een belangrijke rol.

Nicole Declercq
Het werk van Nicole bestaat uit individuele objecten en installaties. “Uit een vormloze massa groeit aan de draaischijf eerst een basisvorm, die nadien manueel verder tot ontwikkeling komt.” De werken in steengoed-klei of porselein worden op hoge temperatuur gebakken in een elektrische oven of in een ‘pit-fire’. Op intuïtieve wijze drukt Nicole thema’s uit als groei en ontwikkeling, innerlijke kracht en eigenheid, verbondenheid en verscheidenheid…
Mark Cannoodt
Mark gebruikt papier als drager voor tekeningen en voor werken met watergebonden technieken. Hij vertrekt zowel vanuit wat hij ervaart van buitenaf (de mens, de natuur, filmbeelden, fragmenten van objecten…) als vanuit zijn innerlijke wereld. “Vooral wat niet zichtbaar is wil ik uitdrukken”. Er ontstaat zo een meditatief beeld dat kernachtig weergeeft wat zich in de ruime omgeving, in de mens en tussen mensen afspeelt. Krachtig of subtiel, in het spanningsveld tussen figuratie en abstractie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Paviljoen De Notelaer
Notelaerdreef 2, Bornem
2880 Hingene (Bornem)
Van 5 juli 2020 tot 25 oktober 2020 (
ma van 14:00 tot 18:00
di van 14:00 tot 18:00 wo van 14:00 tot 18:00
do van 14:00 tot 18:00
za van 14:00 tot 18:00
zo van 14:00 tot 18:00)
VZW De Notelaer
gratis
info@notelaer.be
03/8896920
www.notelaer.be