u bent hier

Wereldkeuken + La Llorona

Drama


Generaal Enrique Monteverde ontsnapt aan de veroordeling voor zijn misdaden op de Mayabevolking in de jaren '80. Zorgt een geheimzinnige Mayadienstmeid toch nog voor gerechtigheid? Vanaf 18 uur kan je genieten van een overheerlijke wereldkeukenmaaltijd om duimen en vingers bij af te likken. Dit gebeurt in samenwerking met Mondiale Werken Regio Lier en Oxfam-Wereldwinkel Lier. De film start om ... Lees meer »

Generaal Enrique Monteverde ontsnapt aan de veroordeling voor zijn misdaden op de Mayabevolking in de jaren '80. Zorgt een geheimzinnige Mayadienstmeid toch nog voor gerechtigheid?

Vanaf 18 uur kan je genieten van een overheerlijke wereldkeukenmaaltijd om duimen en vingers bij af te likken. Dit gebeurt in samenwerking met Mondiale Werken Regio Lier en Oxfam-Wereldwinkel Lier.


De film start om 20 uur.


In Guatemala,  jaren ’80, vindt een bloederige genocide plaats, door het leger op de Mayabevolking. Jaren later wordt generaal Enrique Monteverde aangeklaagd als verantwoordelijke voor deze volkerenmoord. 


Tijdens het proces zakt Monteverde in elkaar. Na een kort verblijf in het ziekenhuis wordt hij vrijgesproken en met zijn familie neemt hij opnieuw intrek in zijn luxueuze villa. Honderden betogers, familieleden van vermoorde Maya’s, roepen om gerechtigheid. 


Als Alma, een geheimzinnige Mayavrouw, als nieuwe dienstmeid  wordt aangenomen, gebeuren er 's nachts vreemde dingen die de oude generaal angst aanjagen.  Akelige figuren uit het verleden belagen zijn vrouw en dochter en ze beginnen steeds meer te twijfelen aan de onschuld van Monteverde.


Jayro Bustamente maakte met LA LLORONA een indrukwekkende hertaling van een traditionele Centraal-Amerikaanse legende, met behoud van magisch-realistische elementen. Met gedesatureerde kaders, droomsequenties en een intelligent verhaal realiseert hij een knappe cinematografische aanklacht tegen het leger van zijn land, dat tot op heden zijn verschrikkelijke misdaden uit het verleden niet erkent.

Mooov
Liers Cultuurcentrum - CC Vredeberg
Vredebergstraat 12-14
2500 Lier
zaterdag 31 oktober 2020om 18:00
liers cultuurcentrum
€ 20,0
Bestel tickets
03 488 06 79
info@lierscultuurcentrum.be
03 480 06 36(fax)
www.lierscultuurcentrum.be