u bent hier

Wereldhaven


Ooit de grootste haven ter wereld, vandaag gekenmerkt door haar kleurrijke containers. De haven van Antwerpen verbindt de stad met de rest van de wereld en vormt een grote speler. Duik mee in de geschiedenis van galjoen tot industrieel schip. Ontmoet de haven als kleine nederzetting en zie haar, met ups en downs, uitgroeien tot één van de grootste internationale kruispunten van de wereld. ... Lees meer »

Ooit de grootste haven ter wereld, vandaag gekenmerkt door haar kleurrijke containers. De haven van Antwerpen verbindt de stad met de rest van de wereld en vormt een grote speler. Duik mee in de geschiedenis van galjoen tot industrieel schip.

Ontmoet de haven als kleine nederzetting en zie haar, met ups en downs, uitgroeien tot één van de grootste internationale kruispunten van de wereld. Unieke scheepsmodellen, filmbeelden, verhalen, oude kaarten en werktuigen tonen de expansie van de haven, de handel, de scheepvaart en de mensen die dat allemaal realiseerden.

De groei van Antwerpen kwam er mede dankzij de Schelde en de haven. In de Middeleeuwen barstte de stad uit haar voegen. Ontdekkingsreizigers verscheepten er vanaf de 16de eeuw exotische producten en specerijen naar de rest van de wereld. Loop langs de geurboxen en snuif de geuren op van producten die via de Antwerpse haven ingevoerd werden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Museum aan de Stroom (MAS)
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen
Van wo 21 april 2021 00:00 tot zo 22 augustus 2021 23:59
Museum aan de Stroom (MAS)
€ 10,0