u bent hier

Weerbaarheidstraining Rots en Water

8 +

Gezondheid en zorg


Rots en Water is een ’psycho-fysiek’ weerbaarheidsprogramma waarin jongeren leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen. Het ‘Rots en Water’-programma steunt op 4 bouwstenen: Zelfbeheersing Zelfreflectie Zelfvertrouwen Daadkracht Startend vanuit een fysieke - sportieve - invalshoek worden mentale en sociale vaardigheden aangereikt en verworven. De kinderen en jongeren ondervinden ... Lees meer »

Rots en Water is een ’psycho-fysiek’ weerbaarheidsprogramma waarin jongeren leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen. Het ‘Rots en Water’-programma steunt op 4 bouwstenen:

Zelfbeheersing
Zelfreflectie
Zelfvertrouwen
Daadkracht

Startend vanuit een fysieke - sportieve - invalshoek worden mentale en sociale vaardigheden aangereikt en verworven. De kinderen en jongeren ondervinden aan den lijve hoe het voelt om stevig te staan en ontspannen te zijn en hoe je bijvoorbeeld op anderen overkomt wanneer je juist gespannen of onzeker bent. Daarnaast komen er ook korte groepsgesprekken en opdrachten aan bod. De training is zinvol bij hen die (hoog)gevoelig, onzeker of sociaal onhandig zijn en ook bij de kinderen of jongeren die moeilijk voor zichzelf kunnen opkomen of die bedreigd worden met pestgedrag. In de training leren ze meer zelfvertrouwen te hebben, hoe ze met andere mensen om te gaan, waar hun eigen grenzen en die van anderen liggen, wat lichaamstaal kan doen, hoe om te gaan met agressie (eigen agressie of agressie gericht naar jou), hoe meer controle over zichzelf te hebben, hoe met groepsdruk om te gaan, hoe om te gaan met kracht, macht en onmacht en wat hun kwaliteiten en leerpunten zijn.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart OC De Witte Merel
Liersesteenweg 25
2547 Lint
Van 12 januari 2021 tot 9 maart 2021
Groepspraktijk Arnica
€ 260,0
arnicapraktijk.theshopbuilders.net/we...
training@arnicapraktijk.com
www.arnicapraktijk.com