u bent hier

Wat is de Wat - hetpaleis / Simon De Vos

Tekst en muziektheater


Een verhaal over de onaflatende wilskracht van de mens, over de hoop op een nieuwe toekomst én over de zoektocht naar het grote 'Wat'. Wat is de Wat is het onwaarschijnlijke verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten. Een burgeroorlog breekt aan en Valentino begint samen met honderden andere ‘lost boys’ aan een ... Lees meer »

Een verhaal over de onaflatende wilskracht van de mens, over de hoop op een nieuwe toekomst én over de zoektocht naar het grote 'Wat'.
Wat is de Wat is het onwaarschijnlijke verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten. Een burgeroorlog breekt aan en Valentino begint samen met honderden andere ‘lost boys’ aan een eindeloze tocht van 1500 km, op zoek naar een veilig onderkomen. De weg is bezaaid met landmijnen, hongerige leeuwen, vijandige milities en de jongen wordt van de ene in de andere onwerkelijke situatie gekatapulteerd.
Dave Eggers schreef met What is the What de ontroerende biografie van Valentino neer. Simon De Vos zet dit literaire meesterwerk op de planken. Gorges Ocloo speelt geflankeerd door muzikant Mauro Pawlowski.
Recensie De Standaard
Recensie GVA
Recensie Knack
Recensie Theaterkrant

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Schouwburg De Werft
Werft 32
2440 Geel
vrijdag 23 april 2021 van 10:00 tot 11:30
CC de Werft
014/56.66.66
www.dewerft.be/voorstellingen/1100
www.dewerft.be