u bent hier

Wandeling: Landverhuizers achterna

Geschiedenis


U treedt in de voetsporen van de landverhuizers, vanaf hun aankomst in het Centraal Station, tot aan de gebouwen van Red Star Line op het Eilandje. Aan de Rijnkaai meerden de oceaanstomers van Red Star Line aan, letterlijk een opstap naar een beter leven overzee. Kruip in de huid van een landverhuizer en laat je leiden door Antwerpen, naar de vertrekplaats van de Red Star Line, het begin van ... Lees meer »

U treedt in de voetsporen van de landverhuizers, vanaf hun aankomst in het Centraal Station, tot aan de gebouwen van Red Star Line op het Eilandje. Aan de Rijnkaai meerden de oceaanstomers van Red Star Line aan, letterlijk een opstap naar een beter leven overzee.

Kruip in de huid van een landverhuizer en laat je leiden door Antwerpen, naar de vertrekplaats van de Red Star Line, het begin van een beter leven.

Antwerpen en de Red Star Line zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Miljoenen landverhuizers zijn in Antwerpen gearriveerd en vertrokken en dat heeft zijn sporen nagelaten in de stad. Vaak zijn die sporen onopvallend, maar verbergen ze een groot verhaal.


Praktisch

Duur: ongeveer 3 uur
Maximum 20 personen per gids
Talen: NL/FR/EN/DE/Andere talen op verzoek

Route

Vertrekpunt: Centraal Station aan Balie Antwerpen Toerisme & Congres
Aankomst: Rijnkaai

Prijs

Wandeling met gids: € 105 euro + € 5 administratiekost
Bezoek aan de toren van het museum inbegrepen. Museumbezoek niet.

Info en reservering

Antwerpen Toerisme & Congres
Grote Markt 13, 2000 Antwerpen
tel. +32 3 232 01 03
visit@stad.antwerpen.be

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 17.50 uur.
Balie geopend van maandag tot zaterdag van 9 tot 17.45 uur, zon- en feestdagen van 9 tot 16.45 uur.

Ontvangst

De gids wacht u op aan de balie van de Dienst Toerisme in het Centraal Station. De wandeling eindigt aan de Rijnkaai. Bus 17 brengt u terug naar het Centraal Station. U kunt ook een bezoek brengen aan het Red Star Line Museum.

Toon kaart Red Star Line Museum
Montevideostraat 3
2000 Antwerpen
Red Star Line
€ 105,0
visit@stad.antwerpen.be
03 232 01 03
www.redstarline.be