u bent hier

Wandelen langs het Buntpad


Het Buntpad vertrekt op het Campinaplein in Dessel en is bewegwijzerd met bordjes van het wandelknooppuntennetwerk. Afstanden: 4,7 of 7,9 km. In te scannen QR codes geven onderweg meer info. Het Buntpad in Dessel, een realisatie van Natuurvereniging Den Bunt ism. Gemeente Dessel, loopt langs de meanderende Nete, zandputten, waterplassen en stuifduinen. Het Buntpad is een door en door Kempense ... Lees meer »

Het Buntpad vertrekt op het Campinaplein in Dessel en is bewegwijzerd met bordjes van het wandelknooppuntennetwerk. Afstanden: 4,7 of 7,9 km. In te scannen QR codes geven onderweg meer info.
Het Buntpad in Dessel, een realisatie van Natuurvereniging Den Bunt ism. Gemeente Dessel, loopt langs de meanderende Nete, zandputten, waterplassen en stuifduinen. Het Buntpad is een door en door Kempense wandeling. Vlak bij de dorpskern van Dessel bots je op verrassend veel groen. In de tuin van de A. Smet residentie zijn er waterpartijen, een fauna-akker met wilde bloemen, een kruidenspiraal en nog veel meer.
De Witte Nete kronkelt zich in fotogenieke bochten door het landschap. Tussen het riet zingt de kleine karekiet er vrolijk op los, en oeverzwaluwen bouwen er graag hun nest in een zandwal. De kleine modderkruiper, de rivierdonderpad en libellen amuseren zich in de beken, en regelmatig worden er ook beversporen gesignaleerd. Verder veel zand op dit Buntpad, waaronder de stuifduinen van Brazelbergen en de zandwinning tussen de Nete en het Kanaal Herentals-Bocholt.
De wandeling vertrekt in het Centrum van Dessel aan het Campinaplein. De bordjes van het wandelknooppuntennetwerk wijzen je de weg.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Administratief Centrum "De Plaetse"
Hannekestraat 1
2480 Dessel
Van do 9 juli 2020 00:00 tot za 9 juli 2022 23:59
Natuurvereniging Den Bunt
gratis
karel.verbruggen1@telenet.be
blog.seniorennet.be/denbuntvzw