u bent hier

Virtuele wandeling door het Bouwel van Weleer


Corona strooit roet in het eten van de meeste cultuuractiviteiten. Toch is het niet enkel kommer en kwel. Zo heeft het gezelschap De Bovenste Plank een coronaproof alternatief uitgewerkt voor hun jaarlijkse tentoonstelling. Fotoliefhebbers kunnen in Bouwel op zoek gaan naar het verleden van hun dorp. Omwille van het coronavirus besliste vzw De Bovenste Plank om de jaarlijkse ... Lees meer »

Corona strooit roet in het eten van de meeste cultuuractiviteiten. Toch is het niet enkel kommer en kwel. Zo heeft het gezelschap De Bovenste Plank een coronaproof alternatief uitgewerkt voor hun jaarlijkse tentoonstelling.


Fotoliefhebbers kunnen in Bouwel op zoek gaan naar het verleden van hun dorp.
Omwille van het coronavirus besliste vzw De Bovenste Plank om de jaarlijkse fototentoonstelling dit jaar niet te laten doorgaan maar op zoek te gaan naar een veilig alternatief voor jong en oud. Het was aanpassen om onze fototentoonstelling te kunnen laten doorgaan. Maar we hebben toch een mooi en volwaardig alternatief gevonden. Vanaf 12 november kunnen mensen op zoek gaan naar het verleden in Bouwel. Op het grondgebied van de parochie Bouwel zullen een vijftigtal bordjes geplaatst worden met een QR-code. Nadat je deze scant met een smartphone verschijnen er automatisch oude foto’s en informatie van deze locaties op je scherm. Het project zal op termijn ook uitgebreid worden naar Grobbendonk. De contacten met fotoverzamelaars uit Grobbendonk zijn ondertussen gelegd om dit project ook ten noorden van het Albertkanaal uit te breiden.
Het project is tot stand kunnen komen door de samenwerking met het lokaal bestuur. “Ik bewonder de organisatie. In deze moeilijke tijden is het niet makkelijk om iets te organiseren. Het vergt veel aanpassings- en doorzettingsvermogen. Als lokaal bestuur dragen we graag ons steentje bij om de werking van onze verenigingen te ondersteunen. Want in deze tijden hebben we meer dan ooit nood aan verbondenheid tussen alle inwoners, ook al mogen we niet samenkomen.” Besluit Burgemeester van Grobbendonk, Marianne Verhaert (GiB).

De route en meer info kan je vinden op de website.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kerk Bouwel
Dorp
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Van wo 11 november 2020 00:00 tot zo 31 december 2023 23:59
De Bovenste Plank vzw
gratis
info@debovensteplank.be
sites.google.com/view/virtueel-bouwel...