u bent hier

Virtuele tour Snijders&Rockox Huis

Kunst en kunsteducatie


Nicolaas Rockox en Frans Snijders waren spilfiguren in het Antwerpen van de baroktijd. Nicolaas als burgemeester, Frans als bedreven schilder van dieren en stillevens. Twintig jaar lang waren ze buren. Ze woonden in twee aangrenzende woningen in de Keizerstraat. Beide panden werden samengevoegd tot het Snijders&Rockoxhuis. De leefwereld van hun 17e-eeuwse bewoners wordt er opgeroepen met ... Lees meer »

Nicolaas Rockox en Frans Snijders waren spilfiguren in het Antwerpen van de baroktijd. Nicolaas als burgemeester, Frans als bedreven schilder van dieren en stillevens. Twintig jaar lang waren ze buren. Ze woonden in twee aangrenzende woningen in de Keizerstraat.
Beide panden werden samengevoegd tot het Snijders&Rockoxhuis. De leefwereld van hun 17e-eeuwse bewoners wordt er opgeroepen met kunstwerken uit de rijke eigen collectie, aangevuld met bruiklenen uit Belgische en buitenlandse verzamelingen. Kom de collectie ontdekken via deze virtuele tour. Je kan ook enkele filmpjes bekijken over Nicolaas Rockox en Frans Snijders.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Snijders&Rockoxhuis
Keizerstraat 10
2000 Antwerpen
museum Snijders&Rockoxhuis
gratis
www.snijdersrockoxhuis.be/360
www.snijdersrockoxhuis.be/wat-is-er-t...