u bent hier

VIOOLRECITAL LORENZ LENTSCHIG - Anastasia Kozhushko, Piano

Klassieke muziek


Lorenz Lentschig, een Canadees-Duits violist, zag het levenslicht op 19 oktober 2008 in München, Duitsland. Lorenz volgde zijn eerste vioolles op driejarige leeftijd en kreeg les van Heilwig von Königslöw in Vancouver, Canada van 2012 tot 2015. Lorenz verhuisde naar Duitsland in 2015. Hij studeerde viool bij de bekende virtuoos Kirill Troussov gedurende een jaar nadat hij terug naar München ... Lees meer »

Lorenz Lentschig, een Canadees-Duits violist, zag het levenslicht op 19 oktober 2008 in München, Duitsland.

Lorenz volgde zijn eerste vioolles op driejarige leeftijd en kreeg les van Heilwig von Königslöw in Vancouver, Canada van 2012 tot 2015.

Lorenz verhuisde naar Duitsland in 2015. Hij studeerde viool bij de bekende virtuoos Kirill Troussov gedurende een jaar nadat hij terug naar München verhuisde. Hij kreeg ook privé-lessen van Professor Pierre Amoyal. Lorenz studeert momenteel bij Professor Mi-kyung Lee aan de University of Music and Performing Arts in München.

Toen hij acht jaar was, won Lorenz niet alleen de Eerste Prijs van de Duitse Nationale Competitie Jugend Musiziert, maar won hij eveneens de Prijs in de American Protégé International Competition.

Op negenjarige leeftijd won Lorenz verschillende prijzen in Internationale Competities en trad hij voor het eerst op in Carnegie Hall in New York. Hij speelde het Bach Violin Double Concerto met Kirill Troussov aan de International Summer Academy Mozarteum in Salzburg en het Blackmore Music Academy with Orchestra in Berlijn.

Op tienjarige leeftijd, op 26 januari 2019, won Lorenz de eerste Prijs met Grootste Onderscheiding met 25 punten in de German Regional Competition Jugend Musiziert. Op 15 April 2019, won Lorenz de Eerste Prijs met Grootste Onderscheiding met 25 punten in de German State Competition Jugend Musiziert.

Lorenz heeft deelgenomen aan Austrian Master Classes sinds 2016, en kreeg zijn vioollessen van Annelie Gahl.

In Oktober 2019 nam Lorenz deel aan de II International Violin Festival-Competition “Auer. Heritage”. Lorenz maakte een succesvol debuut op het Finale Gala Concert op het “Auer. Heritage” Violin Festival. Tegelijkertijd, volgde hij lessen bij Chingiz Osmanov, Kristóf Baráti, David Grimal, Tatiana Samuel, en Graf Mourja etc.

Lorenz speelt momenteel op de viool van Amati, Cremona 1625.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Huis De Min
Sint-Katelijnestraat 63
2800 Mechelen
zaterdag 24 oktober 2020 van 20:00 tot 22:00
Wonderful World
€ 25,0
info@vergaelen.net
0468/13 44 46
muziekschool-wonderfulworld.com/conce...