u bent hier

Versopolis

18 +


Versopolis Versopolis is een ambitieus Europees poëzieproject waarin 23 landen Europese  dichters uitwisselen op verschillende internationale poëziefestivals. Het Poëziecentrum en Antwerpen Boekenstad organiseren jaarlijks een Versopolis poëziemanifestatie in het kader van het Felix Poetry Festival in Antwerpen. Deze editie vindt in samenwerking met Arenberg online plaats en is live te ... Lees meer »

Versopolis

Versopolis is een ambitieus Europees poëzieproject waarin 23 landen Europese  dichters uitwisselen op verschillende internationale poëziefestivals. Het Poëziecentrum en Antwerpen Boekenstad organiseren jaarlijks een Versopolis poëziemanifestatie in het kader van het Felix Poetry Festival in Antwerpen. Deze editie vindt in samenwerking met Arenberg online plaats en is live te bekijken via het streaming platform Spotlight. 

Vier internationale dichters uit de Versopolis-poule werden zorgvuldig geselecteerd om hun gedichten voor te stellen aan het publiek: Samantha Barendson (Frankrijk), Carmen Camacho (Spanje), Eirikur Orn Norddhal (IJsland) Gjoko Zdraveski (Noord-Macedonië). Zij worden aangevuld door twee Nederlandstalige Versopolis-dichters: Moya De Feyter (België) en Nik de Vrys (Nederland). Moya De Feyter stelt in primeur haar poëziefilm 'Thuis'/'Home' voor die ze samen maakte met Jeyda Yagiz getoond, waarin we een gezin volgen dat machteloos de storm ondergaat die buiten hun huis woedt.

Joke van Leeuwen bijt de spits af met een pleidooi voor de poëzie dat zij in opdracht van het Poëziecentrum en Antwerpen Boekenstad schreef. Johan de Boose is uw gastheer.

24 oktober om 15:00, gratis via spotlight.arenberg.be

Over Spotlight

SPOTLIGHT is het virtuele podium voor iedereen. Een plek die virtuele concepten een leven geeft, maar ook een plek die de fysieke podia van Arenberg en OLT Rivierenhof versterkt. Een nest voor experiment, onderzoek, en gesprek. Een plek waar we  artiesten ontvangen, en waar ideeën uitgewerkt worden. Waar jij als bezoeker nieuwe verhalen ontdekt, of vertrouwde gezichten opnieuw ontmoet.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Grote
Arenbergstraat 28
2000 Antwerpen
zaterdag 24 oktober 2020 van 15:00 tot 16:30
Arenberg Antwerpen
gratis
www.arenberg.be/nl/programma/versopolis
www.arenberg.be