u bent hier

Verbindend communiceren

18 +

Persoon en relaties


Iedereen kan zich wel een situatie voor de geest halen van communicatie die moeilijk loopt, zeker als er sprake is van spanningen of onenigheid. Vaak stelt er zich dan een vervelende keuze: je stelt je vriendelijk op, maar hebt het gevoel dat je te veel toegevingen doet. Of je stelt je hard op, maar dat legt druk op de relatie. Er is een derde weg: niet als tegenstanders, maar als partners ... Lees meer »

Iedereen kan zich wel een situatie voor de geest halen van communicatie die moeilijk loopt, zeker als er sprake is van spanningen of onenigheid. Vaak stelt er zich dan een vervelende keuze: je stelt je vriendelijk op, maar hebt het gevoel dat je te veel toegevingen doet. Of je stelt je hard op, maar dat legt druk op de relatie. Er is een derde weg: niet als tegenstanders, maar als partners kijken naar de situatie en de belangen. Verbindende communicatie helpt je om trouw te blijven aan wat je zelf belangrijk vindt én oog te hebben voor wat de andere nodig heeft.


Verbindende communicatie is een gedachtegoed van Marshall Rosenberg. Het uitgangspunt is de intentie om met de ander te verbinden door bewuste keuzes te maken in onze communicatie. Je kan het toepassen om een relatie op te bouwen of te behouden waarbij er wederzijds respect is. Het concept bestaat uit 4 bouwstenen:
- Het beschrijven van de concrete situatie
- Het gevoel dat dit oproept
- Welke behoefte hieraan gekoppeld is
- Het verzoek naar de andereNaast de 4 bouwstenen gaat het over 3 bewuste keuzes die je kan maken in hoe je je opstelt: jezelf uiten, luisteren naar jezelf of luisteren naar de ander.


Voordelen:
- Je wordt je bewust van je eigen behoeftes.
- Je leert mededogen te tonen voor jezelf en je omgeving.
- Het leert je om stevig in het leven te staan, met openheid naar de ander, zonder jezelf tekort te doen.
- Het brengt innerlijke rust.
- Je relaties verbeteren.
- Doordat je afstapt van verwijten en vaststaande oplossingen en je openstelt voor behoeften en mogelijkheden, zijn de afspraken die je maakt duurzamer.
- Je kan het overal toepassen: met vrienden, familie, op het werk, in conflictsituaties ...

De training bestaat uit 4 sessies van telkens 2 uur.

We volgen de coronarichtlijnen nauwgezet verder op en informeren de deelnemers indien nodig. Gezien de verlenging van de maatregelen, voorzien we waar we kunnen een online alternatief (eventueel voor enkele sessies). Voor meer info kan je terecht op 03 285 43 53 of Well2DAY@devoorzorg.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Well2Day-centrum
Zandstraat 42
2200 Herentals
Van wo 12 mei 2021 19:00 tot wo 2 juni 2021 21:00
De VoorZorg prov. Antwerpen - Well2DAY
€ 150,0
Well2DAY@devoorzorg.be
03 285 43 53
www.Well2DAY.be