u bent hier

Van Boeckelwandeling

18 +


Lodewijk (Louis) Van Boeckel was de kunstsmid die de mythologie wist gestalte te geven in met de hand gesmede volplastische beelden. Met zijn stoere en krachtige gestalte kon hij met vaste hamerslagen het gloeiende ijzer plooien, buigen, hameren en snijden. Toen hij uitgeloot werd om soldaat te worden, kwam hij terecht in Antwerpen waar hij stukken voor de veldartillerie smeedde en herstelde. ... Lees meer »

Lodewijk (Louis) Van Boeckel was de kunstsmid die de mythologie wist gestalte te geven in met de hand gesmede volplastische beelden. Met zijn stoere en krachtige gestalte kon hij met vaste hamerslagen het gloeiende ijzer plooien, buigen, hameren en snijden.

Toen hij uitgeloot werd om soldaat te worden, kwam hij terecht in Antwerpen waar hij stukken voor de veldartillerie smeedde en herstelde. Ook leerde hij er kunst en musea kennen. Op de dagen dat hij vrij was, trok hij naar de Zoo om er vol verwondering naar de arenden te kijken. Dieren werden zo voor hem een boeiende inspiratiebron.

Voor een wedstrijd ter gelegenheid van de 300-jarige geboorte van Rubens heeft Van Boeckel een perelaar, een ijzeren boom bestaande uit wel honderd stukjes, gesmeed. Verder heeft hij rozen, bureaustellen, luchters, poorten en dieren gesmeed. In 1900 heeft hij op de Wereldtentoonstelling van Parijs de eerste prijs van een wedstrijd, waaraan wel 378 kunstsmeden deelnamen, met glans gewonnen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Stadhuis (Visit Lier)
Grote Markt 58
2500 Lier
vr 11 september 2020 van 14:00 tot 17:00 vr 2 oktober 2020 van 14:00 tot 17:00
DAVIDSFONDS - afdeling Lier
min.vanrompay@davidsfondslier.be
www.davidsfondslier.be/2020-09-06.html