u bent hier

Untitled 1 (An Attempt to Create Meaning in a Space that could go Completely Dark)

Moderne dans


Wat met verdriet dat niet kan vloeien, verdriet dat wacht op ontploffing? Vijf dansers en vijf muzikanten gaan in dialoog in een poging ruimte te creëren voor verdriet, elkaar daarin te vinden en weer te verliezen. Abel Ghekiere raakte kwijt en vond – een schelle klarinet, een krassende cello, ver gitaargefluister, als kerven van verlies. In het naar buiten brengen en het opleggen aan anderen, ... Lees meer »

Wat met verdriet dat niet kan vloeien, verdriet dat wacht op ontploffing? Vijf dansers en vijf muzikanten gaan in dialoog in een poging ruimte te creëren voor verdriet, elkaar daarin te vinden en weer te verliezen.

Abel Ghekiere raakte kwijt en vond – een schelle klarinet, een krassende cello, ver gitaargefluister, als kerven van verlies. In het naar buiten brengen en het opleggen aan anderen, resoneren de klanken van zijn pijn in een wereld waarin het verlorene zelf niet teruggevonden kan worden.

Astrid De Haes voelde de noten binnenkomen en keert het hartenleed binnenstebuiten. Vijf dansers brengen de waanzin tot de rand van de troost. In de knoop met het verlies en het tot uitbarsting komen wordt het verdriet fysiek. In het wegglippen houden ze de betekenis vast, in de disharmonie en het ongemak zoeken ze samenspel.

Untitled 1 (An Attempt to Create Meaning in a Space that could go Completely Dark) is een poging om te dansen met de verstikking en troost van verdriet. Een poging ook, om voor de eerste maal deze jonge makers samen te brengen, in een samenspel van muziek, dans, kostuum en scenografie. Lichamen worden een knoop emoties, instrumenten en dansers converseren samen in valse noten. Eli Verkeyn ontwierp kostuums vertrekkend van het kleurenpalet van Belgisch kunstenaar Joris Ghekiere, als een negatief van een werkelijkheid die er niet is. De intensiteit verandert in een nooit beslechte zoektocht tussen spanning en balans.

Regie en productie Astrid De Haes

Ontwerp muziek Abel Ghekiere

Kostuum Eli Verkeyn

Scenografie & lichtdesign Dauwke Fredrix & Sinan Poffyn

Dramaturgie Jenne Van Daele

Dans Margot Masquelier, Olivia Van De Peer, Ebe Meynckens, Aron Wouters & Zoë Demoustier

Muziek Abel Ghekiere, Maarten Joosten, Tobias Volckaert, Ana Van Liedekerke & Orlan Ghekiere

Zakelijk leider Sophie Tiersma

Coproductie Joris Ghekiere Estate

Met de steun van Fameus, Stad Antwerpen, Sabam for Culture, WALPURGIS|deFENIKS.

Artistiek advies Alain Platel

Dramaturgisch advies David Weber-Krebs

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CC Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
vrijdag 25 juni 2021 van 20:00 tot 21:00
Astrid De Haes
€ 11,0
www.zwaneberg.be/e1555/untitled-1-an-...