u bent hier

Ukkelberrifun.be @ locatie REMY - Perbal & Bélibaste

Decoratieve kunst


Bezoek de kunstramen aan Westkaai 71 Kattendijkdok te Antwerpen tijdens je coronawandeling vanaf 24 april! Tijdens ANTWERP ART Weekend openen we de ramen en kan je ons bezoeken en de kunstenaars en hun werk leren kennen. ‘Akai Ito’ ontstond in een jaar van existentiële crisis, een jaar waarin alles kapseisde en woelig water moest doorzwommen worden. De tentoonstelling is een terugblik en ... Lees meer »

Bezoek de kunstramen aan Westkaai 71 Kattendijkdok te Antwerpen tijdens je coronawandeling vanaf 24 april! Tijdens ANTWERP ART Weekend openen we de ramen en kan je ons bezoeken en de kunstenaars en hun werk leren kennen.

‘Akai Ito’ ontstond in een jaar van existentiële crisis, een jaar waarin alles kapseisde en woelig water moest doorzwommen worden. De tentoonstelling is een terugblik en kennismaking tegelijk. Het werk van Magali Perbal en Walter Geerts komt voort uit de behoefte deze intense periode in kaart te brengen. Het gaat hen niet om de feitelijke gebeurtenissen, maar om de blijvende indrukken die werden achtergelaten. Zij proberen hun beleving te vangen in sculpturen van draad, hout, metaal en steen. Tekst vervolledigt en weeft zich doorheen de expositie als een rode draad.

In tijden van individualisering vinden de kunstenaars het belangrijker dan ooit om stil te staan bij wat het betekent om verbonden te zijn als geliefden, als gezin, als gemeenschap.

Akai ito is een bekend Aziatische geloof wijdverbreid in Japan. Volgens deze legende zijn twee mensen met elkaar verbonden door de rode draad van het lot. Symbolisch worden de pinkjes van het paar aan elkaar gebonden.

De volgende tentoonstelling van Ukkelberrifun met Ellen Vrijsen zal plaats vinden 19/20 & 26/27 juni te ydde.be te Boechout. Noteer ze alvast in uw agenda!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Locatie REMY
Kattendijkdok Westkaai 71
2000 Antwerpen
Ukkelberrifun @ REMY
gratis
info@ellenwezenbeek.com
+32 495252042
www.ukkelberrifun.be