u bent hier

UITGESTELD naar een latere datum in 2021 vanwege COVID-19. Boekvoorstelling 'Ide Leib Kartuz. Kleermaker in Auschwitz' door Dirk Verhofstadt en David Van Turnhout


David Van Turnhout en Dirk Verhofstadt volgden het spoor van Davids Joodse grootvader, Ide Leib Kartuz. Op de vlucht voor antisemitisme en geweld, kwam hij in 1929 naar Antwerpen, waar hij zich vestigde als kleermaker... Het boek behandelt via het leven van Kartuz de geschiedenis van de Holocaust. David Van Turnhout en Dirk Verhofstadt volgden het spoor van Davids Joodse grootvader, Ide Leib ... Lees meer »

David Van Turnhout en Dirk Verhofstadt volgden het spoor van Davids Joodse grootvader, Ide Leib Kartuz. Op de vlucht voor antisemitisme en geweld, kwam hij in 1929 naar Antwerpen, waar hij zich vestigde als kleermaker... Het boek behandelt via het leven van Kartuz de geschiedenis van de Holocaust.

David Van Turnhout en Dirk Verhofstadt volgden het spoor van Davids Joodse grootvader, Ide Leib Kartuz. Op de vlucht voor antisemitisme en geweld, kwam hij in 1929 naar Antwerpen, waar hij zich vestigde als kleermaker. Zijn achtergebleven familie belandde in het getto van Radomsko. Elk familielid werd vergast in Treblinka, er bleef niemand meer over. In België ging Kartuz bij het verzet, maar in 1942 pakten de nazi’s hem op en deporteerden hem via Breendonk en de Dossinkazerne naar Auschwitz. Zijn vrouw en twee kinderen vonden meteen bij hun aankomst een gruwelijke dood. Zelf overleefde hij in een commando van kleermakers en onderging hij een onmenselijke dodenmars naar Mauthausen. Het boek behandelt via het leven van Kartuz de geschiedenis van de Holocaust. Plaats: PC Ginderbuiten, Kapellestraat 90, Mol om 20.00u. Meer info volgt later.

Toon kaart PC Ginderbuiten
Kapellestraat 90
2400 Mol
woe 02/12/20
www.willemsfonds.be/k/meeting2/detail...