u bent hier

Treinmuseum

Politiek en maatschappij


Het Treinmuseum toont de prachtige schaalmodellenverzameling van Pieter Nombluez. Meer dan 2000 stuks vertellen de geschiedenis van het openbaar vervoer, vanaf de postkoets, via de stoomtreinen tot de TGV. Op de bovenverdieping kom je helemaal in de sfeer in de als treinwagon ingerichte filmzaal. De nadruk van de collectie ligt op de stoomlocomotieven en de beroemdste treinen uit die periode. ... Lees meer »

Het Treinmuseum toont de prachtige schaalmodellenverzameling van Pieter Nombluez. Meer dan 2000 stuks vertellen de geschiedenis van het openbaar vervoer, vanaf de postkoets, via de stoomtreinen tot de TGV. Op de bovenverdieping kom je helemaal in de sfeer in de als treinwagon ingerichte filmzaal.

De nadruk van de collectie ligt op de stoomlocomotieven en de beroemdste treinen uit die periode. Zo ontdek je naast koninklijke en keizerlijke treinen ook de "Oriënt Express", de "Mistral", de "Big Boy" en nog veel meer. Via de audio-guides kom je ook het verhaal achter de treinen te weten.

Op de bovenverdieping kom je helemaal in de sfeer in de als treinwagon ingerichte filmzaal. Je geniet er van een film over de maatschappelijke betekenis van de trein doorheen de geschiedenis. Buster Keaton brengt je tijdens een treinachtervolging aan het lachen, in Nazi-Duitsland kreeg de trein een gruwelijke bestemming,...

Open in de periode 1 maart tot 31 oktober.

Groepen kunnen het museum na boeking via de Dienst Toerisme ook op andere tijdstippen bezoeken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Treinmuseum
Kerkplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
Dienst Toerisme Heist-op-den-Berg
€ 2,0
toerisme@heist-op-den-berg.be
+32 1 5251582
www.heist-op-den-berg.be/treinmuseum-3