u bent hier

Treasure Track Puurs-Sint-Amands


Stap mee in de legende van Amandus Puers; de grondlegger en stichter van het huidige Puurs- Sint-Amands. Een dapper man en ontdekkingsreiziger in hart en nieren. Amandus reisde de wereld rond, van Gallië tot in de Karpaten, zelfs tot het Midden Oosten... Op één van zijn tochten viel hij in handen van de Romeinen. Als befaamd schattenzoeker werd hij gedwongen en verplicht, verloren en verborgen ... Lees meer »

Stap mee in de legende van Amandus Puers; de grondlegger en stichter van het huidige Puurs- Sint-Amands.
Een dapper man en ontdekkingsreiziger in hart en nieren.
Amandus reisde de wereld rond, van Gallië tot in de Karpaten, zelfs tot het Midden Oosten...
Op één van zijn tochten viel hij in handen van de Romeinen. Als befaamd schattenzoeker werd hij gedwongen en verplicht, verloren en verborgen schatten voor hen te vinden en op te graven.
Gelukkig wist Amandus tijdens het schatzoeken te ontkomen en vluchtte hij, met een goed gevulde beurs, richting onze contreien....
Zo kwam het dat Amandus lange tijd rondtrok op de Kale Voorden tussen Rupel en Schelde, vastberaden de ideale verstopplaats te vinden om zijn schat uit handen van de Romeinen te houden.
Volgens overlevering is de schat van Amandus Puers nooit gevonden en dus nog steeds verstopt, ergens op het grondgebied van het huidige Puurs-Sint-Amands...
Ga de uitdaging aan en vind de schat!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Treasure Track
schipstraat 97
2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Van ma 1 februari 2021 00:00 tot zo 28 februari 2021 23:59
Treasuretrack
€ 10,0
www.treasuretrack.be