u bent hier

Totterpad

3 +


Bernard de bever woont in zijn beverburcht naast het bezoekerscentrum. Wanneer hij op een ochtend wakker wordt, merkt hij pootafdrukken rond zijn burcht. Nieuwsgierig als hij is besluit hij op zoek te gaan naar de maker van die vreemde sporen. Onderweg ontmoet hij vriendjes zoals de ijsvogel, de hagedis en de watervleermuis. Het pad is best avontuurlijk, zo moet hij over een boomstambrug ... Lees meer »

Bernard de bever woont in zijn beverburcht naast het bezoekerscentrum. Wanneer hij op een ochtend wakker wordt, merkt hij pootafdrukken rond zijn burcht. Nieuwsgierig als hij is besluit hij op zoek te gaan naar de maker van die vreemde sporen. Onderweg ontmoet hij vriendjes zoals de ijsvogel, de hagedis en de watervleermuis. Het pad is best avontuurlijk, zo moet hij over een boomstambrug lopen, in een vogelnest kruipen, een totterparcours afleggen en nog veel meer.

Het Totterpad is een avontuurlijke zoektocht voor jong en oud in natuurgebied de Vloyen, onderdeel van het Grote Netewoud. Onderweg zie je verschillende landschappen. Kinderen tussen 3 en 12 jaar worden tijdens de wandeling uitgedaagd om rond zich heen te kijken en de natuur te beleven via een tiental haltes waar ze de keuze hebben om volop voor het avontuur te gaan. Dat laatste houdt in dat het pad ook voor iedereen geschikt is. Maar pas op dat je onderweg niet tottert! De Vloyen is een mooi maar nat gebied en daarom zijn laarzen en speelkledij aangeraden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bezoekerscentrum Grote Netewoud
Watermolen 8
2450 Meerhout
www.kempen.be/route/totterpad