u bent hier

Tomatenfestival 2021

6 +

Milieu en natuur


Het tomatenfestival van Arboretum Kalmthout zwaait de zomer uit met een kleurrijke tentoonstelling over deze smakelijke vrucht. Deze editie krijgt een uitgesproken culinair tintje. Kom kijken én proeven. Het tomatenfestival presenteert niet minder dan 300 opmerkelijke en zeldzame tomatenrassen in een uitgebreide tentoonstelling in het historische Vangeertenhof. Voor het samenstellen van de ... Lees meer »

Het tomatenfestival van Arboretum Kalmthout zwaait de zomer uit met een kleurrijke tentoonstelling over deze smakelijke vrucht. Deze editie krijgt een uitgesproken culinair tintje. Kom kijken én proeven.

Het tomatenfestival presenteert niet minder dan 300 opmerkelijke en zeldzame tomatenrassen in een uitgebreide tentoonstelling in het historische Vangeertenhof. Voor het samenstellen van de tentoonstelling wordt beroep gedaan op gepassioneerde liefhebber-telers en het gespecialiseerde biobedrijf van Philip Vermeulen, die met hart en ziel topkwaliteit oogst van bijzondere tomatenrassen. Stoffels Tomaten, één van de grotere Belgische vertegenwoordigers uit het commerciële circuit, zorgt voor heerlijke ongewone tomaten en Belgische klassiekers

Traiteurs en lokale producenten laten je proeven van originele hapjes en producten met tomaat als hoofdingrediënt. Aan het kraam met verse tomaten koop je je ingrediënten om thuis de lekkerste gerechten klaar te maken.

Exclusieve tomatenpraline
Speciaal voor het tomatenfestival ontwierp de Kalmthoutse chocolatier Clément Ickx twee uitzonderlijke pralines in een verrassende combinatie met tomaat. Zijn creaties ‘Rito’ en ‘Muse’ zijn gebaseerd op de gelijknamige tomaatjes van Stoffels Tomaten. Wie het tomatenfestival bezoekt, kan deze bijzondere praline proeven én mee naar huis nemen, want ze zijn er in primeur te koop.

Meer info www.arboretumkalmthout.be
Prijs: € 7 vrijdag - € 8,5 zaterdag & zondag| jaarkaart, museumpas en kinderen <12 jaar gratis | toegang tot de tuin inbegrepen | tickets in voorverkoop vanaf augustus

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Arboretum Kalmthout
Heuvel 8
2920 Kalmthout
Van 3 september 2021 tot 5 september 2021 (
ma van 10:00 tot 17:00
di van 10:00 tot 17:00 wo van 10:00 tot 17:00
do van 10:00 tot 17:00 vr van 10:00 tot 17:00
za van 10:00 tot 17:00
zo van 10:00 tot 17:00)
Arboretum Kalmthout
plantencentrum@arboretumkalmthout.be, rob.vanbauwel@arboretumkalmthout.be
+32 (0)3 666 67 41