u bent hier

Theaterwandeling "De Vos... in het bos!" - coronaproof genieten van theater in de Withoefse Heide

4 +


Muziek-, theater- en filmliefhebbers zitten op hun honger. Heel wat mensen gaan in de plaats daarvan wandelen in hun vrije tijd en ontdekken hoe heilzaam de natuur kan zijn. “Maar wat als een toneelvoorstelling en wandeling kunnen worden gecombineerd en je zo coronaproof kan genieten van theater? Dat kan met de theaterwandeling ‘De vos… in het bos!’ Dierenfabels op de Withoefse Heide Een ... Lees meer »

Muziek-, theater- en filmliefhebbers zitten op hun honger. Heel wat mensen gaan in de plaats daarvan wandelen in hun vrije tijd en ontdekken hoe heilzaam de natuur kan zijn. “Maar wat als een toneelvoorstelling en wandeling kunnen worden gecombineerd en je zo coronaproof kan genieten van theater? Dat kan met de theaterwandeling ‘De vos… in het bos!’
Dierenfabels op de Withoefse Heide
Een hongerige vos heeft zin in een malse eend, een kip maakt stenensoep, een gewiekste raaf haalt trucs uit en de wolf ligt ook op de loer … Anna’s Steen herwerkte een eerdere theatervoorstelling tot 6 korte verhaaltjes van ongeveer 5 minuten. Van die verhaaltjes werd een professionele filmopname gemaakt. Elk filmpje kreeg een QR-code. Op het traject van het Vlinderpad in de Withoefse Heide vinden wandelaars 6 paaltjes met deze QR-codes. Scan de 6 codes en je krijgt elke keer een nieuwe episode van het verhaal te zien. “Heb je ze allemaal gezien? Dan smelten de dierenfabels samen tot een mooi geheel en ontrafel je het geheim van ‘De vos… in het bos!’ ”, aldus Bart Embrechts , theatermaker bij Anna’s Steen.
Info: www.devroente.be
I.s.m. CC Brasschaat en met dank aan de Vlaamse overheid.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Vroente
Putsesteenweg 129
2920 Kalmthout
De Vroente, Vlaams Kennis -en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu
gratis