u bent hier

The work of Byron Katie - jaartraining

Zingeving, filosofie en religie


12 ZATERDAGEN (ANTW.) Wie zouden we zijn zonder ons verhaal? The Work van Byron Katie zou je “praktische spiritualiteit” kunnen noemen. Een instrument om jezelf te bevrijden van dat wat je beperkt en waardoor je niet de vrijheid ervaart die je natuur is. Uitgangspunt is dat alle pijn, al het lijden, de frustratie, het ronddraaien in vicieuze cirkels, kortom alle beperking die je ondervindt, ... Lees meer »

12 ZATERDAGEN (ANTW.)

Wie zouden we zijn zonder ons verhaal?

The Work van Byron Katie zou je “praktische spiritualiteit” kunnen noemen. Een instrument om jezelf te bevrijden van dat wat je beperkt en waardoor je niet de vrijheid ervaart die je natuur is. Uitgangspunt is dat alle pijn, al het lijden, de frustratie, het ronddraaien in vicieuze cirkels, kortom alle beperking die je ondervindt, haar oorzaak heeft in het feit dat je functioneert vanuit conditioneringen, aannames, verlangens, angsten… kortom gedachten(-constructen) die in de ondergrond als een soort computerprogramma je leven aansturen. In The Work worden ze ook het "verhaal" genoemd (bijvoorbeeld "de wereld is vijandig" - "ik ben niet goed genoeg" - 'ik doe iets verkeerd" - "er is iets mis met mij").

The Work - Bevrijding van beperkende gedachten
De bevrijdende werking van The Work gaat niet over het elimineren of anderszins “niet meer hebben” van bepaalde gedachten. De bevrijding zit hem in het feit dat als de grond onder een beperkend geloofssysteem wegvalt, het geen grip meer op je heeft – het bepaalt je niet meer. Er is dan direct een opening van mind. En open mind…open hart.

Lesopbouw

The Work is meditatie. Nadat je jezelf bevraagt gaat de aandacht naar binnen, naar de stilte. Om vertrouwder te raken met het opzoeken van de stilte, de mind te zuiveren, te laten vertragen en tot rust te laten komen wordt elke ochtend en middag begonnen met een afwisseling van lichaamsgerichte (bewegings-/mudra-) meditaties, en soms even losdansen. Goed het lichaam voelen, het lichaam helpen ontspannen, zodat de mind (en daardoor ook het hart) makkelijker kan ontspannen.
Daarna volgen de oefeningen van The Work, waarbij je vooral veel zelf aan het werk bent, op jezelf, soms in tweetallen en soms in de groep.
Onderdeel van de training is dat je in de weken tussen de lesdagen eenmaal een oefensessie uitwisselt met iemand uit je lesgroep (dat kan live of via skype).
Deel 1 - De techniek van The Work in de vingers krijgen
Hier leer je alle 'ins & outs' van de technieken van The Work. Als je de lesopdrachten gevolgd hebt kun je er in principe na dit deel al goed zelfstandig mee werken. Ook weet je dan wat de (spirituele) valkuilen zijn waardoor je vast kunt lopen en leer je hoe er weer uit te komen. Je leert wat te doen als je wel een vaag negatief gevoel hebt, maar geen verbinding lijkt te hebben met de onderliggende gedachte. We onderzoeken thema's als

"kritiek ontvangen en leren gebruiken als...
Meer lezen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Oost West Centrum
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 18
Van za 19 september 2020 00:00 tot za 19 juni 2021 23:59
Oost West Centrum
€ 700,0
owc.be/alle-cursussen/the-work-of-byr...