u bent hier

The Racer - Kieron J. Walsh

Geschiedenis


The Racer vertelt het verhaal van een wielerknecht tijdens de Tour de France van 1998, die de geschiedenisboeken is ingegaan als de ‘Tour du Dopage’. De openingsritten van de Tour de France zijn verhuisd naar Ierland. De Belgische wielrenner Dom Chabol, bijna aan het einde van zijn carrière, is één van de beste ‘Domestiques’ (meesterknechten) van de afgelopen 20 jaar in de Tour. ... Lees meer »

The Racer vertelt het verhaal van een wielerknecht tijdens de Tour de France van 1998, die de geschiedenisboeken is ingegaan als de ‘Tour du Dopage’. De openingsritten van de Tour de France zijn verhuisd naar Ierland. De Belgische wielrenner Dom Chabol, bijna aan het einde van zijn carrière, is één van de beste ‘Domestiques’ (meesterknechten) van de afgelopen 20 jaar in de Tour. Het is een zware, opofferende rol – tempo instellen, wind tegenhouden en ondersteuning bieden zodat de sprinter van het team als eerste over de meet komt – en zelf voor de overwinning gaan is geen optie. Maar Dom koestert in het geheim een verlangen om de gele trui te dragen - slechts één keer voor het einde van zijn carrière.


‘The Racer’ is een Ierse productie, het Vlaamse productiehuis Caviar is aan boord als Vlaamse coproducent. Naast een heleboel Vlamingen in de crew zijn de hoofdrollen voor Louis Talpe en Matteo Simoni.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurcentrum De Steiger - Schouwburg
H. Spillemaeckersstraat 7
2850 Boom
dinsdag 20 april 2021 van 20:15 tot 20:15
Cultuurdienst Boom
€ 4,0
www.desteigerboom.be
ccdesteiger@boom.be