u bent hier

The Invisible Life Of Eurídice Gusmão

Drama


Een meeslepend melodramatisch epos dat meer dan 50 jaar overspant, over twee onafscheidelijke zussen die in hun adolescentiejaren uit elkaar worden gerukt. Jaren '50, Rio de Janeiro. Euridice, 18 en Guida, 20, zijn twee onafscheidelijke zussen uit een conservatief middenklassegezin. Ze zoeken steun bij elkaar en houden elkaars dromen levend: Euridice wil professioneel pianiste worden en Guida ... Lees meer »

Een meeslepend melodramatisch epos dat meer dan 50 jaar overspant, over twee onafscheidelijke zussen die in hun adolescentiejaren uit elkaar worden gerukt.

Jaren '50, Rio de Janeiro. Euridice, 18 en Guida, 20, zijn twee onafscheidelijke zussen uit een conservatief middenklassegezin. Ze zoeken steun bij elkaar en houden elkaars dromen levend: Euridice wil professioneel pianiste worden en Guida zoekt haar ideale minnaar. 

Op een dag is Guida het beu om haar nieuwe vlam, een Griekse matroos, in het geheim te ontmoeten en ze ontsnapt met hem naar het verre Europa. Als ze zwanger en met hangende pootjes terugkeert, wordt haar alle toegang tot het ouderlijke huis ontzegd door haar vader, die haar wijsmaakt dat Euridice nu piano studeert in Wenen. Intussen verzwijgen de ouders voor Euridice dat Guida terug in Rio is. Alle correspondentie tussen hen wordt tegengehouden en niet-wetend van elkaar wordt het contact tussen de twee zussen volledig verbroken.
De vele emotionele passages in ‘The Invisible Life of Euridice Gusmao’ worden draaglijk gehouden door de flamboyante cameravoering en de vlotte stijl in een meeslepend melodramatisch epos dat meer dan 50 jaar overspant. Gebaseerd op de debuutroman van Marta Batalha is de film een aanklacht tegen mannelijk dominant gedrag binnen het gezin in Brazilië.

Mooov
Liers Cultuurcentrum - CC Vredeberg
Vredebergstraat 12-14
2500 Lier
zondag 1 november 2020om 20:00
liers cultuurcentrum
€ 6,0
Bestel tickets
03 488 06 79
info@lierscultuurcentrum.be
03 480 06 36(fax)
www.lierscultuurcentrum.be