u bent hier

The Hinge op het Terras


The Hinge ontstond op een scharniermoment in het leven van Jan en Ine. Allebei actief in het Kempische muzieklandschap, maar hun paden kruisten pas recentelijk. Door enkele verschuivingen in het persoonlijke leven, mocht er ook op muzikaal vlak een ander windje opsteken. Allebei al een muzikale rugzak met ietwat andere inhoud, maar nu met de neuzen in dezelfde richting. The Hinge is een ... Lees meer »

The Hinge ontstond op een scharniermoment in het leven van Jan en Ine.
Allebei actief in het Kempische muzieklandschap, maar hun paden kruisten pas recentelijk. Door enkele verschuivingen in het persoonlijke leven, mocht er ook op muzikaal vlak een ander windje opsteken. Allebei al een muzikale rugzak met ietwat andere inhoud, maar nu met de neuzen in dezelfde richting.

The Hinge is een tweekoppige band met een ferme boon voor akoestische duetten. Denk aan Wilco en Bob Dylan maar ook hedendaagse dingen worden niet geschuwd (The XX, Bear’s Den, The White Stripes).
En dat we niet denken aan Bryan Adams, dat ook even terzijde. Jan Geysen (gitaar, mondharmonica, zang) verdiende zijn sporen oa bij het rauwere Kinsman alwaar terdege ge(post)rockt werd. Ine Aerts (zang, drum) trok bij Nashville Bum de meerstemmige en ietwat gevoeligere countrykaart. En daar ergens tussenin hé, daar ontmoeten we elkaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Café Chapeau
Steenweg op Turnhout, 8
2330 Merksplas
zondag 20 september 2020 van 15:00 tot 17:30
Café Chapeau
gratis