u bent hier

The Great Belgian Songbook

Pop en rock


De mooiste nummers uit het nationale erfgoed, in frisse instrumentale arrangementen. Met schwung en humor gebracht door 4 topmuzikanten. 'The Great Belgian Songbook' is een begeesterende trip door de nationale muziekgeschiedenis. Met de swing van jazz en met de herkenbaarheid van pop. De mooiste nummers uit het nationale erfgoed. Op een verrassende manier omgebouwd door vier topmuzikanten. ... Lees meer »

De mooiste nummers uit het nationale erfgoed, in frisse instrumentale arrangementen. Met schwung en humor gebracht door 4 topmuzikanten. 'The Great Belgian Songbook' is een begeesterende trip door de nationale muziekgeschiedenis. Met de swing van jazz en met de herkenbaarheid van pop.

De mooiste nummers uit het nationale erfgoed. Op een verrassende manier omgebouwd door vier topmuzikanten. Gebracht met schwung, lef, enthousiasme en humor. ‘The Great Belgian Songbook’ is gekend als orkest van De Zevende Dag, maar ook als begeleidingsband van Bart Peeters, Dana Winner, Belle Perez, … bij ‘De Vijver van Siska’ (De Madammen, Radio 2).


De liedjes werden gedemonteerd en op een verrassende manier weer in elkaar gepuzzeld. ‘La chanson des vieux amants’ van Jacques Brel krijgt de funk van Quincy Jones, ‘Martine’ van Louis Neefs swingt enkele versnellingen hoger en ‘Somebody that I used to know’ van Gotye wordt hedendaags klassiek.


De uitvoering is bijzonder instrumentaal. Met orkestleider Jo Hermans op bugel/trompet, Marc Bonne op drums, David Thomaere op toetsen en Jean-François Assy op cello. The Great Belgian Songbook is een begeesterende trip door de nationale muziekgeschiedenis. Met de swing van jazz en met de herkenbaarheid van pop.

Concert
Concertzaal De Schelde
De Keyserhoeve 66
2040 Zandvliet
vrijdag 29 januari 2021om 20:30
Vrijetijdscentrum De Schelde
€ 16,0
Bestel tickets
www.vrijetijdscentrumdeschelde.be/nl/...