u bent hier

The Father

Cinefiel


Anne is op zoek naar een zorghulp voor haar dementerende vader Anthony. Ze wil zeker zijn dat hij goed verzorgd wordt. Voor Anthony is het niet meer duidelijk wat echt is en wat niet. ‘The Father’ is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is.   ‘The Father’ is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De ... Lees meer »

Anne is op zoek naar een zorghulp voor haar dementerende vader Anthony. Ze wil zeker zijn dat hij goed verzorgd wordt. Voor Anthony is het niet meer duidelijk wat echt is en wat niet. ‘The Father’ is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is.


 


‘The Father’ is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The Crown, The Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.


Anne zoekt opnieuw een zorghulp voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle steun afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is het niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.


‘The Father’ won de publieksprijs op het Filmfestival van San Sebastián. Hopkins wordt alom geprezen voor zijn verbluffende prestatie en kreeg er een Oscar voor.


Florian Zeller verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk dat, onder andere, op West End en Broadway te zien was.


 

Florian Zeller
Schouwburg Noord
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
di 22 maart 2022om 14:00wo 23 maart 2022om 20:15
Schouwburg Noord
€ 7,0
Bestel tickets
www.ccmerksem.be/nl/event/86060/flori...