u bent hier

The Farewell

Drama


The Farewell' legt behendig gecompliceerde familiedynamiek vast met een aangrijpend, goed geacteerd drama dat culturele specificiteit combineert met universeel te relateren thema's. Afscheid nemen is nooit gemakkelijk. Dat wordt pijnlijk duidelijk in 'The Farewell', Lulu Wangs doorbraakfilm waarvoor de Chinees-Amerikaanse cineaste in haar eigen familieverleden dook om een emotioneel portret te ... Lees meer »

The Farewell' legt behendig gecompliceerde familiedynamiek vast met een aangrijpend, goed geacteerd drama dat culturele specificiteit combineert met universeel te relateren thema's.

Afscheid nemen is nooit gemakkelijk. Dat wordt pijnlijk duidelijk in 'The Farewell', Lulu Wangs doorbraakfilm waarvoor de Chinees-Amerikaanse cineaste in haar eigen familieverleden dook om een emotioneel portret te schetsen over curieuze tradities, langeafstandsrelaties, botsende culturen en verwrongen identiteiten. Wanneer de in Amerika wonende Billi immers hoort dat haar geliefde Chinese grootmoeder Nai Nai terminaal is, wil de werkloze dertiger haar meteen opzoeken. Haar ouders zien dit niet zitten want zelf weet Nai Nai niet dat ze ongeneeslijk ziek is, en dat wil de familie zo houden. In de VS was dit tedere familiedrama dé pers- en fijnproevers-hit van 2019. Wie de ontwapenende vertolking van 'Crazy Rich Asians'-revelatie Awkafina ziet en de warme familiedynamiek voelt die Wang met kleine momenten schetst, begrijpt waarom het moeilijk afscheid nemen is van dit kleinood.

Mooov
Liers Cultuurcentrum - CC Vredeberg
Vredebergstraat 12-14
2500 Lier
dinsdag 3 november 2020om 20:00
liers cultuurcentrum
€ 6,0
Bestel tickets
03 488 06 79
info@lierscultuurcentrum.be
03 480 06 36(fax)
www.lierscultuurcentrum.be