u bent hier

The Circle of Life

Documentaires en reportages


Na de gelijknamige televisiereeksen en theatertournees van Birth Day, Wedding Day en Last Days blikt fotografe Lieve Blancquaert in 'The Circle of Life' terug op de trilogie en pikt er haar persoonlijke hoogtepunten en levenslessen uit. “Circle of Life is een mooie conclusie van een jarenlange zoektocht om rituelen, tradities, godsdiensten, waar we soms geen snars van begrijpen, te proberen ... Lees meer »

Na de gelijknamige televisiereeksen en theatertournees van Birth Day, Wedding Day en Last Days blikt fotografe Lieve Blancquaert in 'The Circle of Life' terug op de trilogie en pikt er haar persoonlijke hoogtepunten en levenslessen uit.

“Circle of Life is een mooie conclusie van een jarenlange zoektocht om rituelen, tradities, godsdiensten, waar we soms geen snars van begrijpen, te proberen vatten. We hebben drie aparte, mooie reeksen gemaakt, maar ik geloof echt dat er een meerwaarde zit in de link tussen al die verhalen. Waarom zijn we hier en wat maakt een leven volwaardig en compleet?” - Lieve Blancquaert

De afgelopen 5 jaar reisde fotografe Lieve Blancquaert de wereld rond om geboortes, huwelijken en begrafenissen in beeld te brengen. Het resultaat was te zien in de televisiereeksen Birth Day, Wedding Day, Last Days én in de gelijknamige theatertournees.

In Circle of Life blikt Lieve terug op de trilogie en pikt er haar persoonlijke hoogtepunten uit. Welke verhalen hebben haar het meest geraakt? Welke mensen zijn haar bijgebleven? Waarvan is ze geschrokken? Tot welke inzichten is ze gekomen? Er worden verbanden gelegd en contrasten getoond, zowel binnen één reeks als over de reeksen heen. Deze compilatiereeks werd ook op televisie uitgezonden.

Iedere voorstelling bevat terugblikken naar Birth Day, Wedding Day én Last Days, aaneengepraat door Lieve Blancquaert. Bovendien contacteerde Lieve tal van personages uit de reeksen ter voorbereiding van deze compilatie. Het publiek krijgt dus een update van een aantal levens die aan bod kwamen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lieve Blancquaert
Toon kaart Theater Vooruit
Sint-Bavoplein 17
2530 Boechout
donderdag 23 september 2021 van 20:15 tot 23:00
Gemeente Boechout
€ 10,0
Sign Up
www.boechout.be/vooruit