u bent hier

Tentoonstelling | Leen Sterkens - GEANNULEERD

Meerdere kunstvormen


Al meer dan 40 jaar speelt Leen Sterkens met grafiek en keramiek. Naast etsen en lithografie experimenteert ze met technieken als aquatint en lithoplate. Na een ‘uitstap’ van acht jaar keramiek keerde ze terug naar haar oude liefde, waarbij ze de twee gebieden regelmatig combineert. Techniek staat op de tweede plaats, na het scheppende en het vertellende. Leen vertrekt vanuit observatie, ... Lees meer »

Al meer dan 40 jaar speelt Leen Sterkens met grafiek en keramiek. Naast etsen en lithografie experimenteert ze met technieken als aquatint en lithoplate. Na een ‘uitstap’ van acht jaar keramiek keerde ze terug naar haar oude liefde, waarbij ze de twee gebieden regelmatig combineert. Techniek staat op de tweede plaats, na het scheppende en het vertellende.

Leen vertrekt vanuit observatie, poëzie of een inhoudelijk thema dat ze maandenlang uitpuurt. Dat resulteert in talloze schetsboeken, ontwerpen en prototypes. Hieruit selecteert ze intuïtief de meest treffende beelden die hun beslag krijgen in een grafische en/of keramische techniek. De uitwerking is eerder impliciet en gevoelsmatig dan rationeel. Leen speelt met herkenning en verbazing door te focussen op details of uitvergrotingen, door bekende structuren (hout) uit te voeren in vreemde materialen (keramiek) of door tekst en beeld nét niet helemaal te laten samenvallen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kunst- en erfgoedcentrum Hofke van Chantraine
Kerkstraat 46
2360 Oud-Turnhout
Van 31 oktober 2020 tot 22 november 2020
Kunst- en erfgoedcentrum Hofke van Chantraine
gratis
info@hofkevanchantraine.be
+32 14 47 94 94
www.hofkevanchantraine.be