u bent hier

Symfonieorkest Vlaanderen | The Celestial City

Klassieke muziek


Programma: Rautavaara, ‘Cantus Arcticus’ Van Parys, Creatie Vaughan Williams, 'Symphony of the Celestial City’ Met Kristiina Poska & Revue Blanche De ticketverkoop voor de concerten in 2021 gaat in het najaar van start. De exacte datum laten we u zo snel mogelijk weten. In 1943 liet Ralph Vaughan Williams zijn Vijfde Symfonie voor het eerst op het publiek los. De oorlog woedde volop, maar in ... Lees meer »

Programma:
Rautavaara, ‘Cantus Arcticus’
Van Parys, Creatie
Vaughan Williams, 'Symphony of the Celestial City’
Met Kristiina Poska & Revue Blanche

De ticketverkoop voor de concerten in 2021 gaat in het najaar van start. De exacte datum laten we u zo snel mogelijk weten.

In 1943 liet Ralph Vaughan Williams zijn Vijfde Symfonie voor het eerst op het publiek los. De oorlog woedde volop, maar in Vaughan Williams’ partituur was daar niets van te merken. Misschien wilde hij zijn luisteraars een glimp bieden van de vrede waar iedereen naar snakte? Een tijdelijke zegen van zacht glooiende lijnen. Of een hemelse stad misschien — zoals de bijnaam van deze symfonie luidt. Ook de Finse componist Rautavaara nam zijn luisteraars mee naar een oord ver verwijderd van het menselijke rumoer. Vogelgeluiden opgenomen rond de poolcirkel gaan in Cantus Arcticus een dialoog aan met de instrumenten van het orkest. Een intens gesprek, vervuld van Rautavaara’s mystieke verlangen. Componist Annelies Van Parys schildert samen met het kamermuziekensemble Revue Blanche en het orkest een volledig nieuw tableau, geïnspireerd door de landschappen van Rautavaara en Vaughan Williams.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart deSingel - Blauwe Zaal
Desguinlei 25
2000 Antwerpen
zondag 16 mei 2021 van 15:00 tot 17:00
Symfonieorkest Vlaanderen
www.symfonieorkest.be/nl/agenda/102/K...