u bent hier

Sven De Ridder, Brik Van Dyck & Fokke van der Meulen - Moppen aan de toog

Humor comedy


Drie vrienden brengen een eerbetoon aan de ras-entertainer Tony Bell. Het drietal schetst eerst zijn leven en werk, doorspekt met sappige anekdotes, plezante fragmenten en goede grappen. Na de pauze worden er voluit moppen getapt. Alsof Tony zelf er weer bij is.   Door het coronavirus moesten we in maart de voorstelling annuleren. Nu kan iedereen toch nog genieten van Sven De Ridder, Brik Van ... Lees meer »

Drie vrienden brengen een eerbetoon aan de ras-entertainer Tony Bell. Het drietal schetst eerst zijn leven en werk, doorspekt met sappige anekdotes, plezante fragmenten en goede grappen. Na de pauze worden er voluit moppen getapt. Alsof Tony zelf er weer bij is.


 


Door het coronavirus moesten we in maart de voorstelling annuleren. Nu kan iedereen toch nog genieten van Sven De Ridder, Brik Van Dyck en Fokke van der Meulen die een hommage brengen aan Tony Bell en de kunst van het moppentappen.


Tony Bell overleed in 2006 op 93-jarige leeftijd. Zestig jaar lang stond hij op de planken als moppentapper, zanger en acteur. In menig platenkast staat een LP van Tony Bell en iedereen kent wel een mop van hem.


Dit drietal met Fokke als moderator en Sven en Brik als de twee hoofdrolspelers/vertellers, schetsen in deel 1 het leven en werk van Tony Bell, doorspekt met sappige anekdotes, plezante fragmenten en goede grappen. Na de pauze worden er voluit moppen getapt. Alsof Tony zelf er weer bij is.


Fokke van der Meulen is uitbater van comedycafé The Joker. Deze ingeweken Nederlander is liefhebber van humor in de breedste zin van het woord. Van Bill Hicks en Richard Pryor over Freek de Jonge tot … jawel Tony Bell. Hij coacht eveneens verschillende comedians tijdens hun loopbaan.


Brik Van Dyck is naast acteur ook scenarist van talrijke humorprogramma’s. Als levende moppenencyclopedie is hij uiteraard fan van de koning der moppentappers.


Sven De Ridder voorstellen aan het grote publiek hoeft al lang niet meer. Wat weinigen weten is dat Sven als jonge artiest de grote Tony Bell nog persoonlijk gekend heeft.


 

Sven De Ridder, Brik Van Dyck & Fokke van der Meulen - Moppen aan de toog
Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
vrijdag 30 oktober 2020om 14:00
Cultuurcentrum Merksem | CC Merksem
€ 14,0
Bestel tickets
www.ccmerksem.be/nl/event/72155/moppe...