u bent hier

Studio De Steiger #8 - Naima Charkaoui

Non fictie


Racisme is een groot maatschappelijk en politiek probleem. Maar het is ook een persoonlijk probleem, en daar staan we nog weinig bij stil. In het kader van de 'Internationale Dag ter Bestrijding van Racisme en Discriminatie' gaan we hierover in gesprek met Naima Charkaoui, auteur van ‘Racisme: over wonden en veerkracht’. Ze legt uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling ... Lees meer »

Racisme is een groot maatschappelijk en politiek probleem. Maar het is ook een persoonlijk probleem, en daar staan we nog weinig bij stil. In het kader van de 'Internationale Dag ter Bestrijding van Racisme en Discriminatie' gaan we hierover in gesprek met Naima Charkaoui, auteur van ‘Racisme: over wonden en veerkracht’. Ze legt uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt van de mensen die erdoor getroffen worden. Ze geeft ook handvatten om de veerkracht en weerbaarheid van de slachtoffers te versterken. 


Tussen het interview door luisteren we naar spoken word door de 24-jarige Nassira Llouh. Verhalen vertellen zit in haar bloed. Ze kreeg het door van haar oma, die mensen rond zich verzamelde en een hele avond verhalen kon vertellen. Door te schrijven, leert Nassira zichzelf kennen en zoekt ze haar eigen weg in de wereld. 


We kunnen ook genieten van enkele stukjes dans door de 19-jarige Jennifer Mbacham Fon. Zij specialiseerde zich in de dansstijlen 'afrohouse' en het Angolese 'kuduro'. Ze danste met haar dansgroep 'Vooddoogang' mee aan een reclamecampagne van Puma.


 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Studio De Steiger // ONLINE
H. Spillemaeckersstraat 7
2850 Boom
woensdag 24 maart 2021 van 20:15 tot 20:15
Cultuurdienst Boom
www.desteigerboom.be
ccdesteiger@boom.be