u bent hier

Strauss & Wagner met Edo - Geannuleerd

Klassieke muziek


De zeventienjarige Richard Strauss was nog niet eens volwassen toen hij een van zijn meest gespeelde composities schreef. De Serenade voor 13 blazers blaakt van de Mozartiaanse traditie en heerlijke lyriek. Blazers en strijkers herenigen zich weer voor muziek uit Götterdämmerung, het sluitstuk van Wagners titanenwerk Der Ring des Nibelungen. Mis Edo de Waarts gevierde lezing van deze Duitse ... Lees meer »

De zeventienjarige Richard Strauss was nog niet eens volwassen toen hij een van zijn meest gespeelde composities schreef. De Serenade voor 13 blazers blaakt van de Mozartiaanse traditie en heerlijke lyriek. Blazers en strijkers herenigen zich weer voor muziek uit Götterdämmerung, het sluitstuk van Wagners titanenwerk Der Ring des Nibelungen. Mis Edo de Waarts gevierde lezing van deze Duitse meesterwerken niet.

Op vrijdag en zondag wordt een verschillende selectie gespeeld uit The Ring: An Orchestral Adventure: delen uit Götterdämmerung (arrangement door Henk de Vlieger).

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koningin Elisabethzaal / Elisabeth Center
Koningin Astridplein 26
2000 Antwerpen
zondag 14 maart 2021 van 11:00 tot 13:00
Antwerp Symphony Orchestra
€ 13,0
www.antwerpsymphonyorchestra.be/nl/st...
+32 (0)3 213 54 06