u bent hier

STIJN VERCRUYSSE : is er een toekomst voor Afrika ?

Samenleving


VRT-boegbeeld en Afrikakenner Stijn Vercruysse maakt een ‘staat van Afrika’ op. Hij vertrekt daarbij vanuit hét nieuwsthema van de afgelopen jaren: de vluchtelingencrisis. Uiteraard focust hij daarbij op de migratie vanuit Afrika. Wat gaat er in Afrika allemaal fout waarvoor mensen op de loop gaan en ondanks de grote gevaren Europa willen bereiken? We kennen Afrika van burgeroorlogen, ... Lees meer »

VRT-boegbeeld en Afrikakenner Stijn Vercruysse maakt een ‘staat van Afrika’ op. Hij vertrekt daarbij vanuit hét nieuwsthema van de afgelopen jaren: de vluchtelingencrisis. Uiteraard focust hij daarbij op de migratie vanuit Afrika. Wat gaat er in Afrika allemaal fout waarvoor mensen op de loop gaan en ondanks de grote gevaren Europa willen bereiken?
We kennen Afrika van burgeroorlogen, hongersnoden, een plek waar veel kinderen geboren worden, waar extreme armoede heerst … Klopt dat beeld of gaat het beter dan we denken? Stijn vertelt, aan de hand van filmmateriaal, een genuanceerd antwoord op deze vraag. Hij doet daarvoor beroep op zijn intens opgedane journalistieke ervaringen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart GC Den Boomgaard
Antwerpsesteenweg 43
2520 Broechem (Ranst)
maandag 4 januari 2021 van 14:00 tot 17:00
VOR Ranst
€ 7,0
erik.dutoit@pandora.be