u bent hier

Stijn Kolacny - Aperitiefconcert: Klassiek Revisited

Klassieke muziek


Stijn Kolacny laat zich vergezellen door vier strijkers en een toetsenist. Ondersteund door live elektronica, sfeervolle videoprojecties en een intieme lichtshow brengen ze herinterpretaties van bekende stukken, zoals ‘De vier jaargetijden’ van Vivaldi, gehercomponeerd door Max Richter.   Stijn Kolacny is de dirigent van het bekende meisjeskoor Scala. Hij speelt echter ook al sinds zijn ... Lees meer »

Stijn Kolacny laat zich vergezellen door vier strijkers en een toetsenist. Ondersteund door live elektronica, sfeervolle videoprojecties en een intieme lichtshow brengen ze herinterpretaties van bekende stukken, zoals ‘De vier jaargetijden’ van Vivaldi, gehercomponeerd door Max Richter.


 


Stijn Kolacny is de dirigent van het bekende meisjeskoor Scala. Hij speelt echter ook al sinds zijn kinderjaren klassieke piano. Samen met zijn broer Steven maakte Stijn als quatre mains pianoduo verschillende internationaal bekroonde albums met muziek van o.a. Antonin Dvorak en Johannes Brahms.


In de voorstelling ‘Klassiek Revisited’ speelt Stijn zelf piano. Hij laat zich op het podium vergezellen door vier strijkers en een extra toetsenist. De muziek wordt subtiel ondersteund door live elektronica, sfeervolle videoprojecties en een intieme lichtshow. De rode draad wordt gevormd door teksten van Stijn zelf, geredigeerd door Eva Berghmans (journalist voor De Standaard) en geïllustreerd door Cindy Van Briel.


‘Klassiek revisited’ gaat op zoek naar de relevantie van klassieke muziek anno 2021.


Komen aan bod: post-klassieke herinterpretaties van bekende stukken, zoals ‘De vier jaargetijden’ van Vivaldi, gehercomponeerd door Max Richter. Of ‘The Chopin Project’: een nocturne van Frédéric Chopin met nieuw gecomponeerde, melancholische strijkerspartijen van Olafur Arnalds. Of de bekende suites voor cello van Johann Sebastian Bach, herwerkt door Peter Gregson.


Staan eveneens op het programma: dromerige pianomuziek van Nils Frahm en Philip Glass, en ook het bloedstollend mooie ‘Orphée’ van Jóhann Jóhansson.


Muziek van een verstilde schoonheid.

Een intieme voorstelling die het jachtige, moderne leven doet vertragen en even op pauze zet.
Strijkkwartet: Andreas Moulin (viool) , Anouck Vaassen (viool), Marjan Bosmans (altviool) en Tine Anthonis (cello)

Jasper Morel: gitaar en synths

Video: Karl Verlinden

Regie: Lokke Dieltiens

Geluidsontwerp: Lars Morren

Lichtontwerp: Kristof Van Mensel

Arrangementen: Anne Van Steenwinkel


 

Stijn Kolacny - Aperitiefconcert: Klassiek Revisited
Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
zondag 7 maart 2021 van 11:30 tot 11:30
Cultuurcentrum Merksem | CC Merksem
€ 16,0
Bestel tickets
www.ccmerksem.be/nl/event/73375/aperi...