u bent hier

Stefan Hertmans - Lettertypes

Literatuur


De lijst van prijzen voor Stefan Hertmans is lang. Hij publiceerde verhalen, essays en een groot aantal dichtbundels. ‘Oorlog en terpentijn’ en ‘De bekeerlinge’ zijn zijn meest bekende romans. Nu voegt hij er ‘De opgang’ aan toe, een opzienbarend oorlogsverhaal en een wrang huwelijksdrama. De lijst van prijzen voor Stefan Hertmans is lang. Hij publiceerde verhalen, essays en een groot aantal ... Lees meer »

De lijst van prijzen voor Stefan Hertmans is lang. Hij publiceerde verhalen, essays en een groot aantal dichtbundels. ‘Oorlog en terpentijn’ en ‘De bekeerlinge’ zijn zijn meest bekende romans. Nu voegt hij er ‘De opgang’ aan toe, een opzienbarend oorlogsverhaal en een wrang huwelijksdrama.


De lijst van prijzen voor Stefan Hertmans is lang. Hij publiceerde verhalen, essays en een groot aantal dichtbundels. ‘Oorlog en terpentijn’, ‘De bekeerlinge’ en ‘Antigone in Molenbeek’ zijn zijn meest bekende romans. Nu voegt hij er ‘De opgang’ aan toe, een opzienbarend oorlogsverhaal en een wrang huwelijksdrama.


In 1979 trok een huis in het Gentse Patershol zodanig Hertmans’ aandacht, dat hij het pand in een opwelling kocht. Pas twintig jaar later – na de verkoop – werd hij geconfronteerd met wat er zich tijdens de oorlog had afgespeeld. Destijds woonde daar namelijk een SS’er.


Opnieuw blijkt Hertmans verbonden met een verhaal dat aan belangrijke historische gebeurtenissen raakt. Opnieuw brengt het zijn verbeelding en pen in beweging.
Deze prodcutie kwam tot stand met de steun van de Taks Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid


 

Stefan Hertmans - Lettertypes
Bibliotheek Park
Van Heybeeckstraat 28A
2170 Merksem
woensdag 21 april 2021 van 20:15 tot 20:15
Cultuurcentrum Merksem | CC Merksem
€ 12,0
Sign Up
www.ccmerksem.be/nl/event/73139/lette...