u bent hier

St-Odradaviering

Zingeving, filosofie en religie


Processie vanuit Balen-Centrum via Schepsveld tot aan de Kapel van Scheps in Halflochtdijk. Vertrek om 14u. Daar wordt om 15u traditiegetrouw een misviering in open lucht opgedragen, gevolgd door een paardenwijding. Al meer dan een eeuw wordt die legende jaarlijks op de derde zondag van juli weer in de herinnering gebracht. De leden van de Landelijke Ruiterij Vereniging (LRV) van Balen zijn ... Lees meer »

Processie vanuit Balen-Centrum via Schepsveld tot aan de Kapel van Scheps in Halflochtdijk. Vertrek om 14u. Daar wordt om 15u traditiegetrouw een misviering in open lucht opgedragen, gevolgd door een paardenwijding.
Al meer dan een eeuw wordt die legende jaarlijks op de derde zondag van juli weer in de herinnering gebracht. De leden van de Landelijke Ruiterij Vereniging (LRV) van Balen zijn niet alleen massaal aanwezig met hun paarden, pony’s en koetsen in de stoet, ook de Heilige Odrada, haar knecht, de Heer van Scheps en Odrada’s stiefmoeder worden door de Balense LRV-leden gestalte gegeven. Na een tocht van de stoet vanuit Balen-Centrum via Schepsveld houdt de stoet halt aan de Kapel van Scheps in Halflochtdijk. Daar wordt traditiegetrouw een misviering in open lucht opgedragen, gevolgd door een paardenwijding.

Kapel Scheps
Halflochtdijk
2490 Balen
zondag 19 juli 2020van 14:00 tot 15:30
Parochie Sint-Andries Balen
gratis
leajanssens@telenet.be
0479592034