u bent hier

Spinoza

18 +

Tekst en muziektheater


Door de nieuwe, verstrengde coronamaatregelen sluit Arenberg opnieuw de deuren tot en met 6 december 2020. We bekijken volop wat dit betekent voor de verschillende voorstellingen. De ticketbalie brengt alle ticketkopers persoonlijk op de hoogte. Je moet zelf geen actie ondernemen. Spinoza - Niets menselijks is mij vreemd Na Socrates (met Bruno Vanden Broecke) en Marx (met Johan Heldenbergh) is ... Lees meer »

Door de nieuwe, verstrengde coronamaatregelen sluit Arenberg opnieuw de deuren tot en met 6 december 2020. We bekijken volop wat dit betekent voor de verschillende voorstellingen. De ticketbalie brengt alle ticketkopers persoonlijk op de hoogte. Je moet zelf geen actie ondernemen.

Spinoza - Niets menselijks is mij vreemd

Na Socrates (met Bruno Vanden Broecke) en Marx (met Johan Heldenbergh) is het in de filosofenreeks van Stefaan Van Brabandt de beurt aan de beroemdste filosoof uit Nederland: Spinoza, gespeeld door de Nederlandse acteur Han Kerckhoffs. Han kreeg vorig seizoen lovende kritieken voor zijn rol in de NTG productie ‘Wie is bang’ van Tom Lanoye, waarin hij samen met zijn vrouw Els Dottermans de hoofdrol speelt.

Vrijheid, redelijkheid en blijheid, daar draait het om bij Spinoza. In zijn tijd werd hij verbannen omwille zijn radicale ideeën over geloof, vrijheid en democratie, eeuwenlang werden zijn boeken in heel Europa zelfs verboden. En toch is hij één van de invloedrijkste denkers in de geschiedenis.

Han Kerckhoffs speelt Spinoza, maar gaat ook als zichzelf in dialoog met zijn denken. Wat betekent zijn filosofie vandaag nog voor ons? Hoe ziet Spinoza God? Wat denkt hij over vrije wil? En bovenal: hoe kunnen we volgens hem een vreugdevol leven realiseren?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Grote
Arenbergstraat 28
2000 Antwerpen
zondag 1 november 2020 van 20:15 tot 23:59
Arenberg Antwerpen
€ 22,0
www.arenberg.be/nl/programma/spinoza
www.arenberg.be