u bent hier

Speel mee met de Schrijfwijzen - Het Groot Dictee Heruitgevonden

18 +

Literatuur


De Schrijfwijzen - Het Groot Dictee Heruitgevonden is een hippe variant van het bekende traditionele dictee. Het dictee wordt simultaan gespeeld in bibliotheken over heel Vlaanderen en Brussel. Taalplezier en laagdrempeligheid staan centraal en iedereen is welkom om gratis deel te nemen! Op vrijdagavond 9 oktober, in de week van het Nederlands, verwelkomen we je graag in onze bib om deel te ... Lees meer »

De Schrijfwijzen - Het Groot Dictee Heruitgevonden is een hippe variant van het bekende traditionele dictee. Het dictee wordt simultaan gespeeld in bibliotheken over heel Vlaanderen en Brussel.
Taalplezier en laagdrempeligheid staan centraal en iedereen is welkom om gratis deel te nemen!


Op vrijdagavond 9 oktober, in de week van het Nederlands, verwelkomen we je graag in onze bib om deel te nemen aan De Schrijfwijzen. Dat is het Groot Dictee Heruitgevonden.

Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers. Wél een taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt. 


We starten om 20 uur stipt en dat simultaan in meer dan 100 bibliotheken over heel Vlaanderen en Brussel!


Na Guy Mortier en Marieke Van Cauwenberghe krijg je het dictee dit jaar voorgelezen door niemand minder dan Berchemenaar, regisseur, actrice en kinderboekenauteur Alice Reijs!

Alice verscheen voor het eerst op de Vlaamse televisie als Nolleke in het Eiland. Daarna was ze ook te zien in o.a. Aspe als inspecteur Tamara Meijer, in Van Vlees en Bloed en in Met Man en Macht. Samen met haar man Tom Van Dyck schreef en regisseerde ze de televisiereeks Den Elfde van den Elfde en speelde hierin de rol van Chantal. Alice studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht en begon haar carrière bij het Nationale Toneel in Den Haag. Alice schreef ook twee kinderboeken Ans en Wilma Verdwaald en het onlangs verschenen Meneertje Prot.


 

Creatief Schrijven
Bibliotheek De Poort
Willem Van Laarstraat 15
2600 Berchem
vrijdag 9 oktober 2020om 20:00
Bibliotheek De Poort
gratis
Sign Up
www.ccbe.be/nl/event/78213/het-groot-...