u bent hier

Sono Io? - Circus Ronaldo

10 +

Circus


Danny Ronaldo wordt dit jaar vijftig. Een gelauwerde clown die al meer dan veertig jaar op de planken staat en zoekend door het zaagsel van de piste woelt. Pepijn Ronaldo is éénentwintig en Danny’s tweede zoon. Als kleine jongen van acht speelde hij al mee in de voorstelling Circenses. Een speels debuut waarmee hij toch al meteen onuitwisbare sporen naliet in de herinneringen van het Ronaldo ... Lees meer »

Danny Ronaldo wordt dit jaar vijftig. Een gelauwerde clown die al meer dan veertig jaar op de planken staat en zoekend door het zaagsel van de piste woelt.
Pepijn Ronaldo is éénentwintig en Danny’s tweede zoon. Als kleine jongen van acht speelde hij al mee in de voorstelling Circenses. Een speels debuut waarmee hij toch al meteen onuitwisbare sporen naliet in de herinneringen van het Ronaldo publiek.
Ze stappen nu samen de scene op.
Vader en zoon.
Twee clowns op zoek naar hun gelijkenis.
Op zoek naar ieders eigenheid. Wat hen scheidt en wat verbindt.
Het wordt een intense zoektocht naar een zuivere weerspiegeling. Want beiden dragen ze hun eigen masker.
Het masker van een vader dat alle twijfels, verdriet en zelfs de kleinste zwakheid verbergt.
Het masker van een zoon dat nog heel kneedbaar is maar toch al elke kwetsbaarheid van een kind verbergt.
En dat wordt een grappige herkenbare zoektocht. Maar ook meeslepend en ontroerend. Want het staat geschreven in de geschiedenis van de mensheid ;
“Tussen een vader en een zoon ligt de diepe ravijn van hun gelijkenis.”

“Toen mijn zoon Pepijn werd geboren is de grootste drukte in mijn leven met internationaal reizen begonnen. We hebben elkaar zoveel moeten missen. En dat gemis heeft nu net een intense verbinding gemaakt in alles wat we doen. Maar die verbinding draagt ook nog veel mysteries in zich die nog lang niet uitgeklaard zijn.
Ik kijk er enorm naar uit om dit samen op de scène te ontdekken.”
Intussen is Pepijn net afgestudeerd aan L’ école international de théâtre Lassaad. Tijdens deze opleiding heeft Pepijn zich kunnen richten op verschillende authentieke theaterstijlen zoals Commedia dell’arte, pantomime, mélodrame, expressief masker,... Pepijn wil graag deze schoolse achtergrond nu samenbrengen met zijn liefde voor het circus en zijn liefde voor de clown.
“Ik heb altijd een gevoelige connectie gehad met mijn papa. Een manier van zijn, een manier van doen die ik soms bangelijk genoeg herken in de kleinste beweging die ik maak. En die gelijkenis wil ik graag als een spiegel op scène zetten. Die gelijkenissen die we delen maar ook de verschillen.”
“Sono io?”, de voorstelling

www.circusronaldo.be

In samenwerking met CC Ter Dilft, Bornem.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kasteeldomein d'Ursel
Wolfgang d'Urselstraat 9
2880 Bornem
vr 9 april 2021 van 20:00 tot 21:45 za 10 april 2021 van 20:00 tot 21:45 zo 11 april 2021 van 20:00 tot 21:45
cc Binder Puurs
€ 19,0
vrijetijdsloket@puursam.be
03 203 27 05
www.ccbinder.be