u bent hier

Schlagerhei 2021

Amusementsmuziek


De 2de editie van de Schlagerhei belooft op zaterdag 8 mei 2021 op de Dophei in Pijpelheide, een deelgemeente van Heist-op-den-Berg, een voltreffer te worden, want de organiserende Scouts AKABE Albatros en Gidsen Pijpelheide steken nog een paar tandjes bij: het overdekte festival verhuist van vrijdag- naar zaterdagavond. Om 18.30 uur openen de deuren en het eerste optreden is voorzien rond ... Lees meer »

De 2de editie van de Schlagerhei belooft op zaterdag 8 mei 2021 op de Dophei in Pijpelheide, een deelgemeente van Heist-op-den-Berg, een voltreffer te worden, want de organiserende Scouts AKABE Albatros en Gidsen Pijpelheide steken nog een paar tandjes bij: het overdekte festival verhuist van vrijdag- naar zaterdagavond. Om 18.30 uur openen de deuren en het eerste optreden is voorzien rond 19.00 uur. De line-up werd stevig uitgebreid en bestaat uit 7 topartiesten. “Omdat hij vorig jaar één van de absolute smaakmakers was, hebben we zanger-accordeonist Johan Veugelers opnieuw uitgenodigd naar Pijpelheide. Als geen ander weet onze ‘Casanova’ hoe hij de massa moet bespelen”, zegt woordvoerder Bruno Verdoodt opgetogen.

Johan komt uit Aarschot en in het naburige Scherpenheuvel woont charmezanger Danny Fabry. In het Hageland en de Zuiderkempen wordt hij nog steeds op handen gedragen. “Met zijn gezondheid is het momenteel iets minder, want hij slikt medicatie voor vlekjes op zijn longen. Gelukkig zijn die niet kwaadaardig, waardoor we op 9 mei een frisse, fitte Danny te zien gaan krijgen, die het publiek trakteert op zijn klassiekers als ‘Bij jou voel ik me nooit alleen’, ‘Anita’ en zijn heerlijke meezinger ‘Ca, C’est La Vie’”, zegt Bruno geruststellend.
Met veel trots haalt Bruno de nagelnieuwe affiche aan met artiesten die je zelden of nooit in onze regio tegen het lijf loopt. “Ment-presentatrice en zangeres Eveline Cannoot is daar een mooi voorbeeld van. Met een straatlengte voorsprong behoort ze in Vlaanderen tot de nieuwe lichting van populairste vrouwelijke artiesten. Eveline bracht al enkele succesvolle albums uit en uit dat repertoire zijn ‘Ik ben verliefd’, ‘Droog mijn tranen’ en ‘Adrenaline’ liedjes die door ons publiek straks moeiteloos worden meegezongen. Datzelfde geldt voor de geboren West-Vlaamse zanger Frank Valentino, die nog eens een bezoek brengt aan onze regio. Frank verdiende zijn sporen in het ‘Tien om te Zien’-tijdperk met ‘Mijn hart is vrij’ en het onverwoestbare ‘Volaré’.

Briezz
“AKABE is de afkorting voor ‘Anders Kan Best’. Iedereen hoort erbij! AKABE is een afdeling binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen voor personen met een beperking, zowel mentaal als fysiek. In het verlengde zijn we blij dat we Briezz, een muziekgroep bestaande uit personen met een handicap, konden strikken voor de 2de editie van de Schlagerhei. De drummer is trouwens uit Pijpelheide afkomstig, dus voor hem en nog een aantal andere leden uit de regio wordt dit een thuismatch. Zij spelen zelfstandig via een unieke methode en maken hun eigen composities en teksten. Het is het eerste orkest van personen met een handicap dat autonoom functioneert. Hun optreden wordt echt iets om naar uit te kijken”, klinkt het terecht enthousiast bij de organisatoren.

Sam Gooris
Feestvierders komen op de 2de editie aan hun trekken met de heerlijke meezingers van Yves Segers en Sam Gooris. Yves was in een ver verleden nog frontman van Toast en verantwoordelijk voor de meezinger ‘Ik schreeuw het van de daken’. Ondertussen krijgt hij de massa aan het zingen met zijn ‘Café de zwaan’, ‘Waar zijn die handjes’, ‘Waar is mijn vleeskroket’ en ‘Een beetje gay’.
Met zijn legendarische ‘Basket Sloefkes’, ‘Laat het gras maar groeien’ en ‘Marijke’ pakt de sympathiek populaire Sam Gooris straks de massa netjes in en zorgt hij voor één van de hoogtepunten van de avond.

Tickets voor de 2de Schlagerhei, die op zaterdag 8 mei plaatsvindt in een overdekte tent op de Dophei van Pijpelheide, kan je vanaf nu online bestellen opwww.schlagerhei.be of in de voorverkooppunten bij Heidi’s Delicatessen, Voeding Christine (Pijpelheide) Bakkerij Plankenbrug, bakkerij ’t Pistoleeke (Begijnendijk) of café ’t Hoekske (Heist-op-den-Berg). Staanplaatsen kosten 13 euro, zitplaatsen 18 euro en VIP-plaatsen 50 euro.

Meer info vind je op www.schlagerhei.be Met de opbrengst financieren organisatoren AKABE Albatros en Gidsen Pijpelheide verder hun ‘Steun voor Steen’-bouwproject.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart lokalen AKABE Albatros
Dophei 1, 2221 Pijpelheide
2220 Heist-op-den-Berg
zaterdag 8 mei 2021 van 18:30 tot 03:00
AKABE Albatros en Gidsen Pijpelheide
€ 13,0
www.schlagerhei.be