u bent hier

Schermtijd

18 +

Opvoeding


Matthias Dewilde over hoe je als (groot)ouder moet omgaan met de schermtijd van je kinderen. Games, sociale media, YouTube … Het favoriete tijdverdrijf van massa’s jongeren zorgt vaak voor flink wat ergernis bij evenveel ouders. Hoe moet je als (groot)ouder omgaan met het overdreven gsm-gebruik van kinderen, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en ... Lees meer »

Matthias Dewilde over hoe je als (groot)ouder moet omgaan met de schermtijd van je kinderen.

Games, sociale media, YouTube … Het favoriete tijdverdrijf van massa’s jongeren zorgt vaak voor flink wat ergernis bij evenveel ouders.

Hoe moet je als (groot)ouder omgaan met het overdreven gsm-gebruik van kinderen, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

In deze sessie ontdek je wat je kan doen als ouder om je kinderen te begeleiden naar evenwicht tussen online en offline.

Matthias was zelf 10 jaar gameverslaafd. Ondertussen heeft hij al meer dan 23 000 jongeren met zijn verhaal geïnspireerd naar een on- en offline-leven in balans. Hij werkt ook dagelijks met gezinnen die hier mee worstelen. In deze sessie deelt hij zijn ervaring en geeft advies over hoe je je kinderen kan steunen doorheen deze digitale tijden.

Met ondersteuning van Avansa Kempen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Online
Online
2370 Arendonk
woensdag 19 mei 2021 van 19:00 tot 21:00
Lokaal dienstencentrum Durgebont
gratis
durgebont@arendonk.be
014 40 10 50