u bent hier

Schatten van Vlieg (alle leeftijden) - expo De Nacht

6 +

Meerdere kunstvormen


Ga deze zomer naar de expo ‘De Nacht’ in de Warande en neem deel aan de zoektocht van Schatten van Vlieg. Dit jaar is het thema ‘hoor jij wat ik hoor’. Reserveren voor de tentoonstelling is verplicht. Vlieg neemt je deze zomer mee op een heerlijk avontuur. Ze hebben een speciaal ontdekkingsparcours ontwikkeld die de kleinsten samen met hun ouders of grootouders kunnen ontdekken aan de hand van ... Lees meer »

Ga deze zomer naar de expo ‘De Nacht’ in de Warande en neem deel aan de zoektocht van Schatten van Vlieg. Dit jaar is het thema ‘hoor jij wat ik hoor’. Reserveren voor de tentoonstelling is verplicht.

Vlieg neemt je deze zomer mee op een heerlijk avontuur. Ze hebben een speciaal ontdekkingsparcours ontwikkeld die de kleinsten samen met hun ouders of grootouders kunnen ontdekken aan de hand van een tablet. Deze tablet wordt voor en na elk gebruik ontsmet door onze baliemedewerkers.

Kom - na reservatie - langs tijdens de openingsuren van de expo De Nacht. De Warande is één van de zeven locaties van het Vlieg door Turnhout-parcours. Succes!

expo De Nacht
Voor er kunstlicht bestond, was de nacht vol van duisternis. Dag en nacht waren twee verschillende werelden. De nacht had een eigen cultuur, met eigen rituelen, geuren, geluiden en regels. De nacht zat vol reële en imaginaire gevaren. De nacht bood de mens de gelegenheid om te ontsnappen aan de alledaagse werkelijkheid, aan de sociale conventies en hiërarchieën.

Ook vandaag nog ervaren wij de nacht als een bijzonder moment. De nacht transformeert ons. Het kan een moment zijn om tot ons zelf te komen. Het kan ook een moment zijn om onszelf in te verliezen. Ook als we slapen gebeurt dit. Dromen en nachtmerries zorgen voor de verwerking van emoties.

Veel kunstenaars laten zich dan ook inspireren door deze wereld die tegelijk zo bekend en zo onbekend is. Die rust brengt en opwinding.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
Van wo 1 juli 2020 10:00 tot ma 31 augustus 2020 17:00
Cultuurhuis De Warande
www.warande.be
014 41 94 94